Το 2018 άρχισε να συνεργάζεται με την ομάδα της Revivification και δύο χρόνια αργότερα, όταν έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον, συναίνεσε να δωρίσει αιμοσφαίρια στο πρότζεκτ. Επιστήμονες στο Χάρβαρντ τα επαναπρογραμμάτισαν σε βλαστικά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε τρισδιάστατα οργανοειδή που μιμούνται πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο Λούσιερ πέθανε το 2021 σε ηλικία 90 ετών.
Ένας «μίνι-εγκέφαλος» παίζει μουσική
Τώρα, ο «μίνι-εγκέφαλος» βρίσκεται σε πλήρη επίδειξη, καθώς στεγάζεται μέσα σε μια εγκατάσταση από 20 ορειχάλκινες πλάκες. Ο «μίνι-εγκέφαλος» παράγει σήματα τα οποία στέλνουν παλμούς που χτυπούν τις πλάκες για να δημιουργήσουν «σύνθετες, παρατεταμένες αντηχήσεις που γεμίζουν το χώρο», σύμφωνα με την γκαλερί.
«Μας ενδιαφέρει πολύ να μάθουμε αν το οργανοειδές πρόκειται να αλλάξει ή να μάθει με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Γκάι Μπεν-Άρι, εκ των συντελεστών του Revivification.
«Όταν είπα στην κόρη του Λούσιερ, Αμάντα, για το πρότζεκτ, γέλασε. “Αυτό είναι τόσο πολύ ο μπαμπάς μου”, σκέφτηκε. “Λίγο πριν πεθάνει κανόνισε να παίζει για πάντα. Απλά δεν μπορεί να φύγει. Πρέπει να συνεχίσει να παίζει”».