Η Ντόρια Βαρωσιώτου είναι η δικαστής που απεφάνθη ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου ήταν δολοφονία και χθες απολύθηκε

Η ίδια, πέραν της θανατικής ανάκρισης για τον Θανάση, επέδειξε ανάλογη πυγμή και σε άλλες δύο σημαντικές υποθέσεις.

Article featured image
Article featured image

Σε μια πρωτάκουστη απόφαση προχώρησε χθες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο τερμάτισε τον διορισμό της δικαστού, Ντόριας Βαρωσιώτου, της δικαστού που είχε εκδώσει την απόφαση στη θανατική ανάκριση για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου.

Στη θανατική ανάκριση που διενεργήθηκε για τα αίτια θανάτου του άτυχου νεαρού, η κυρία Βαρωσιώτου έκανε δεκτό το πόρισμα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία διαπίστωσε ότι οι εκχυμώσεις στη σορό του Θανάση απεδείκνυαν στραγγαλισμό.

«Το πόρισμά μου είναι πως ο Αθανάσιος Νικολάου, η σορός του οποίου ανευρέθηκε κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, απεβίωσε από στραγγαλισμό», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων κατά την ανάγνωση της απόφασης. Η απόφαση αυτή ερχόταν σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε για χρόνια η Νομική Υπηρεσία.

Η Βαρωσιώτου είχε διοριστεί την 1η Ιουλίου 2023 προσωρινά ως δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και βρισκόταν υπό δοκιμασία για περίοδο δύο ετών, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Έτσι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παύση της, αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν πέρασε επιτυχώς τη δοκιμαστική περίοδο.



Οι αντιπαραθέσεις που έφεραν το τέλος

Η Ντόρια Βαρωσιώτου ήρθε σε σύγκρουση με τον διοικητικό πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, και ως φαίνεται ο αντισυμβατικός της χαρακτήρας στοίχισε τη θέση της στο έδρανο. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», πέραν από τη γνωστή υπόθεση της θανατικής ανάκρισης για τον Θανάση Νικολάου, αξιοσημείωτες είναι άλλες δύο θανατικές ανακρίσεις, οι οποίες έγιναν αιτία να συγκρουστεί με τον πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, στις 12/06/2024 σημειώθηκε σοβαρή διαφωνία μεταξύ της θανατικής ανακρίτριας κ. Βαρωσιώτου και του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, σχετικά με δύο πορίσματα θανάτου- μιας γυναίκας που σκοτώθηκε σε τροχαίο και ενός άντρα που έπεσε από σκαλωσιά. Ο Πρόεδρος της ζήτησε να τροποποιήσει τα πορίσματα διαφορετικά δεν θα υπέγραφε τη σχετική επιστολή που εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η κα Βαρωσιώτου αντέδρασε με γραπτό υπόμνημα και θεωρώντας πως η παρέμβαση του Προέδρου ήταν άκυρη, έκρινε απαραίτητο να εξετάσει το ζήτημα δικαστικά. Απευθύνθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα και τις οικογένειες των θανόντων, ζητώντας τις απόψεις τους για το αν επιτρέπεται τροποποίηση πορίσματος μετά την έκδοσή του.

Στην απόφασή της, η δικαστής ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν έχει εξουσία να τροποποιεί πόρισμα θανατικού ανακριτή μετά την έκδοσή του, εκτός αν ακυρωθεί μέσω δικαστικής διαδικασίας. Συνεπώς, απέρριψε την εντολή του Προέδρου ως μη εκτελέσιμη.


«Ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά άραγε;»

Έντονη είναι η αντίδραση της μητέρα του Θανάση Νικολάου, Αντδριάνας με αφορμή την απόφαση για τερματισμό των υπηρεσιών της Ντόριας Βαρωσιώτου.

«Ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά άραγε;

Είναι φανερό ότι κάποιοι άλλοι υπάρχουν από αυτούς που ήδη γνωρίζουμε και δεν αφήνουν να δουλέψει σωστά η δικαιοσύνη, αλλά, όπως τους βολεύει εκείνους!

Σκοτώνουν, συγκαλύπτουν, εξαπατούν και απαιτούν να βγαίνουν τα πορίσματα στα μέτρα τους, και όταν κάποιοι δεν υπακούουν, τους στέλνουν σπίτι τους!», έγραψε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ