Τη βοήθειά της στην ΚΔ για την κατάσβεση των πυρκαγιών προσέφερε πριν από λίγο η τ/κ πλευρά

Προς το παρόν η ΚΔ δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Article featured image
Article featured image

Την ετοιμότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς να συμβάλει στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και ώρες στην ορεινή περιοχή της Λεμεσού εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σύμφωνα με δημοσίευμα της kibrispostasi.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τατάρ ανέφερε:
«Όλοι μας θλιβόμαστε για το γεγονός ότι πολλές κοινότητες έχουν αναγκαστεί να εκκενωθούν εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα, κυρίως σε χωριά της επαρχίας Λεμεσού, και η οποία ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Όπως σημείωσε, η τουρκοκυπριακή πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, έχει εκφράσει την πρόθεσή της να προσφέρει υποστήριξη, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής ευθύνης. «Η προσφορά μας για υποστήριξη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει ήδη διαβιβαστεί στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Τατάρ.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπός και Συντονιστής των Τεχνικών Επιτροπών επικοινώνησε άμεσα με την ελληνοκυπριακή πλευρά, ενημερώνοντάς τους ότι μπορούν να διατεθούν εξοπλισμός, προσωπικό και τεχνική υποστήριξη, μέσω του υφιστάμενου μηχανισμού των τεχνικών επιτροπών, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Οι ομάδες, τόνισε, βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα.

Ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα η πυρκαγιά να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο και ευχήθηκε ταχεία αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ