Ένας άνδρας πούλησε κεμπάπ σε ανυποψίαστο Βρετανό τουρίστα για 1.500 λίρες

Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Κοπακαμπάνα.

Article featured image
Article featured image

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, κατηγορούμενος ότι πούλησε κεμπάπ σε ανυποψίαστο Βρετανό τουρίστα έναντι σχεδόν 1.500 λιρών. Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Κοπακαμπάνα και εντάσσεται σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών εξαπάτησης που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης μαζί με συνεργό του φέρεται να παρενέβησαν σε τερματικό πληρωμών, χρεώνοντας τον τουρίστα με 10.000 ρεάλ αντί για 10. Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί πρόσφατα, με τουρίστες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για απλά προϊόντα, όπως ποτά ή φρούτα.

Σε μία από τις πιο ακραίες περιπτώσεις, γυναίκα από την Αργεντινή πλήρωσε περίπου 20.000 ρεάλ για ένα καλαμπόκι, ενώ η ίδια δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω αριθμούς στα πορτογαλικά. Δεν μιλάω πορτογαλικά». Οι αρχές επισημαίνουν ότι τέτοια περιστατικά εκμεταλλεύονται κυρίως ξένους επισκέπτες.

Παρά τα φαινόμενα αυτά, το Ρίο παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, με αυξημένη τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές αποδίδουν μέρος της έξαρσης των απατών στην ελλιπή εποπτεία, ενώ η χώρα κατέγραψε ρεκόρ αφίξεων, ξεπερνώντας τα 9 εκατομμύρια επισκέπτες.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Κατσαρίδες και μύγες έκλεισαν το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο που έγινε γνωστό από τη σειρά «Sex and the City»

Article featured image

Σύγχρονες Τάσεις Υγιεινής Ζωής: Γιατί οι Εξειδικευμένοι Διατροφολόγοι και Διαιτολόγοι Είναι Πιο Απαραίτητοι από Ποτέ

Article featured image

Μια εικόνα από τη Γάζα που υπενθυμίζει ότι σε κάποια παιδιά στερήθηκε το δικαίωμα να είναι απλώς παιδιά