Χώρα βάζει τέλος στις πορνογραφικές ιστοσελίδες

Στόχος η αντιμετώπιση των κινδύνων απάτης και εκμετάλλευσης.

Article featured image
Article featured image

Την πρόσβαση σε όλες τις πορνογραφικές ιστοσελίδες της χώρας ανακοίνωσε την Τρίτη (5/5) η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ιορδανίας.

Το σκεπτικό πίσω από την απαγόρευση έχει σκοπό την «αντιμετώπιση των κινδύνων απάτης, εξαπάτησης και εκμετάλλευσης», όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όλες «ανάρμοστες, πορνογραφικές ή παράνομες κατά τη νομοθεσία» ιστοσελίδες.

Η αρχή «έχει επικοινωνήσει επίσημα με όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως την εφαρμογή του αποκλεισμού πορνογραφικών ιστοσελίδων», δήλωσε η Λάρα αλ-Χατίμπ, αξιωματούχος του ρυθμιστικού φορέα.

Την απόφαση χαιρέτισε η βουλευτής Ντίμα Ταχμπούμπ, σχολιάζοντας πως «αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που έθεσα τον Οκτώβριο του 2025, ζητώντας από την κυβέρνηση να μπλοκάρει πορνογραφικές ιστοσελίδες», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

«Πώς αποχαιρετάς ένα πλάσμα που σημαίνει τόσα πολλά για σένα;»

Article featured image

Από τον επόμενο μήνα στη Βρετανία θα απαγορεύονται συγκεκριμένα είδη πορνό

Article featured image

Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση μπορούν να μας κλέψουν σχεδόν έξι χρόνια καλής υγείας