Χώρα βάζει τέλος στις πορνογραφικές ιστοσελίδες

Στόχος η αντιμετώπιση των κινδύνων απάτης και εκμετάλλευσης.

Article featured image
Article featured image

Την πρόσβαση σε όλες τις πορνογραφικές ιστοσελίδες της χώρας ανακοίνωσε την Τρίτη (5/5) η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ιορδανίας.

Το σκεπτικό πίσω από την απαγόρευση έχει σκοπό την «αντιμετώπιση των κινδύνων απάτης, εξαπάτησης και εκμετάλλευσης», όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όλες «ανάρμοστες, πορνογραφικές ή παράνομες κατά τη νομοθεσία» ιστοσελίδες.

Η αρχή «έχει επικοινωνήσει επίσημα με όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως την εφαρμογή του αποκλεισμού πορνογραφικών ιστοσελίδων», δήλωσε η Λάρα αλ-Χατίμπ, αξιωματούχος του ρυθμιστικού φορέα.

Την απόφαση χαιρέτισε η βουλευτής Ντίμα Ταχμπούμπ, σχολιάζοντας πως «αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που έθεσα τον Οκτώβριο του 2025, ζητώντας από την κυβέρνηση να μπλοκάρει πορνογραφικές ιστοσελίδες», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, υπουργός συμμετείχε σε συνεδρίαση μαζί με το μωρό της [βίντεο]

Article featured image

Σε δημοπρασία η μπάλα που έστειλε στα δίχτυα με το «xέρι του Θεού», ο Μαραντόνα

Article featured image

Παρά τις αντιδράσεις η FIFA επιτρέπει τις σημαίες του ουράνιου τόξου στο ο Pride Match