Οι φιλόζωοι ξύπνησαν [εικόνες]

Αλυσοδέθηκαν, «έγιναν» σκουπίδια και «ματώθηκαν» έξω από το Προεδρικό για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των ζώων.



 


Article featured image
Article featured image

Ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλας προκαλούν στους φιλόζωους ολόκληρης της Κύπρου οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο από τη χθεσινή ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το Προεδρικό.

Το ποτήρι που ξεχείλισε για τους διαμαρτυρόμενους πολίτες είναι προφανώς τα όσα έχουν λάβει χώρα πρόσφατα σε ζωολογικό κήπο της Πάφου με τους δύο ελέφαντες και τα διάφορα, εξ ου και ορισμένοι από τους ακτιβιστές μπήκαν μέσα σε κλουβιά για να μας δείξουν τι σημαίνει για ένα ζώο να είναι φυλακισμένο.

Η διαμαρτυρία συγκέντρωσε περίπου 250 άτομα, όπως όμως έγραψε στο προφίλ της στο Facebook η διαμαρτυρόμενη Νίκολα Καρατζιά, «οι μάχες από τους λίγους είναι που ξεκινούν».

Διαβάστε αυτούσιο το σχετικό πόστ:

Θα ήθελα φίλοι μου να πω κάτι τελευταίο για τη χθεσινή διαμαρτυρία. Ήταν προσωπικά για μένα απογοητευτική η προσέλευση κόσμου παρά το συγκινητικό κλίμα που επικράτησε. Θα μου πεις, 200-250 άτομα δεν είναι και λίγα.

Μα είναι λίγα αν αναλογιστείς ότι βγήκαν να φωνάξουν για ένα πρόβλημα που από πολλούς θεωρείται ελάσσονος σημασίας αφού δεν έχει να κάνει άμεσά με ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν θέλουμε να ακουστούμε και να μη ξεχαστεί την επομένη κιόλας το αίτημα μας, δεν αρκούν τα 250 άτομα.

Ακόμη και ψηφοθηρικά να το δεις το θέμα (αυτό που ενδιαφέρει τα κόμματα), είμαστε λίγοι για να ασχοληθούν μαζί μας! Λυπάμαι που το λέω...

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η φιλοζωία δεν τελειώνει στο να έχω ένα ή δύο κατοικίδια στο σπίτι μου, όταν δίπλα μου κακοποιούνται, δολοφονούνται, δηλητηριάζονται, υποφέρουν εκατοντάδες, χιλιάδες ζώα. Όχι σε άλλες χώρες. Δίπλα μας! Στη γειτονιά μας, στο παραδίπλα σπίτι, σε κοντινό χωριό...

Αλλά ακόμη και εγωκεντρικά να δεις το θέμα κα να σκεφτείς πως θες να διαφυλάξεις την ασφάλεια της δικής σου «οικογένειας» επέτρεψε μου να πω ότι είναι αφελής προσέγγιση.

Σήμερα δηλητηρίασαν τα γατιά της γειτονιάς και κανένας δεν τιμωρήθηκε, αύριο μπορεί να είναι το σκυλί σου...στη βόλτα, στο πάρκο, ακόμη και μέσα στην ίδια σου την αυλή.

Εάν θες λοιπόν να είσαι πραγματικά ασφαλής, πρέπει να αλλάξουν νομοθεσίες ή μάλλον να εφαρμοστούν υφιστάμενες, με απόδοση μέγιστων προβλεπόμενων ποινών...για να αποτραπούν μελλοντικά ανεπιθύμητα κρούσματα κακοποίησης.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεσαι κι εσύ. Η δική σου φωνή, η δική σου πίεση που θα ασκηθεί στις εκάστοτε κυβερνήσεις...όχι από τον καναπέ εκτός και αν αυτό είναι αναγκαστικό... όχι από το πληκτρολόγιο, αυτό το κάνουν περίφημα και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Οι μάχες μπορεί να ξεκινούν από τους λίγους, οι αλλαγές όμως επέρχονται από την συσπείρωση των πολλών. Ας γίνουμε πολλοί λοιπόν. Την επόμενη φορά να είσαι κι εσύ εκεί!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ