Άνορακ

Article featured image
Article featured image

 #shameless #self #promotion

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Αθήνα για την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους που έχω γράψει και σκηνοθετήσει. Η ταινία λέγεται Άνορακ και διαγωνίζεται με άλλες 11 ταινίες μικρού μήκους στα πλαίσια ενός διαγωνισμού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ένα κορίτσι συναντά ένα αγόρι σε μια πόλη χωρίς γεωγραφική ταυτότητα και ζωή. Το κορίτσι  δεν έχει σπίτι, ούτε και το αγόρι. Για εκείνον, η καθημερινότητα στο δρόμο είναι μια μποέμ περιπέτεια με ημερομηνία λήξης. Για εκείνη, η κάθε ημέρα που περνάει είναι η υπενθύμιση μιας αδιέξοδης πορείας ζωής. Το καταφύγιο του είναι οι λέξεις, και μόνη, δική της βεβαιότητα, ένα φθαρμένο κίτρινο άνορακ παντός καιρού.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας, η Μαρίνα Αργυρίδου και ο Γιώργος Κυριάκου, ηθοποιοί γενναίοι και χαρισματικοί, αφοπλιστικά πρόθυμοι, συναισθηματικά ευφυείς. Ομοίως και οι υπόλοιποι συντελεστές, τίποτα λιγότερο από ακούραστοι επαγγελματίες και ταλαντούχοι άνθρωποι. Ανέλπιστη χαρά μου ήταν η ευτυχής συγκυρία που τους έφερε δίπλα μου.

Τους ευχαριστώ όλους ταπεινά.

Cast: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Κυριάκου, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Στέλλα Φιλιππίδου, Μαρία Φρυδά, Μαρία Καμιναρίδου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κυριάκος Μοσφιλιώτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάρις Εl-Said

Hχολήπτης–Μίξη Ήχου: Χρήστος Κυριακούλλης

Camera Assistants: Κωνσταντίνος Νικολάου, Άριστος Στέλιου

Μονταζ: Ζωή Αλεξάνδρου

Colour Grading: Γιώργος Ιωάννου

Art Department: Στέφανος Δρουσσιώτης

Make Up Artist: Κατερίνα Αχιλλέως

Βοηθοί Παραγωγής: Δάφνη Μιλτιάδου, Δώρα Νεοκλέους, Αλέξια Περικλέους

ΥΓ. Η προβολή όλων των ταινιών θα γίνει αυτή την Κυριακή, 30 Μαρτίου, στη Στέγη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ