To κυπριακό clubbing ποτέ δεν πεθαίνει!

Στα 90s και τα 00s, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Διασκέδαση σήμαινε club. Τέλος. Δεν είναι ότι υπήρχαν τα μεγάλα venues και οι πολλές επιλογές, αλλά κάθε Παρασκευοσαββατόβραδο, το «θα κανονίσω να βγω με την παρέα» ισοδυναμούσε με τρελά ξενύχτια σε clubs.

 


Article featured image
Article featured image

Κάποια κρατήσανε στον χρόνο, κάποια έκαναν απλώς μια guest εμφάνιση στο local nightlife scene -και μην τα είδατε- και κάποια άλλα ναι μεν έχουν κλείσει, έμειναν όμως χαραγμένα στο νου μας και τα χαρακτηρίζεις και θρυλικά (βλ. Versus).

Το trend των τελευταίων χρόνων, ειδικά από γεννήσεως της Σαριπόλου και μετά, είναι «πάμε μπαράκι». Στα πρότυπα αυτών του εξωτερικού, με ψαγμένη διακόσμηση, περίεργες ονομασίες, signature cocktails και νόστιμα platters να τα συνοδεύουν. Από μουσική δε, για όλα τα γούστα.  Mainstream, funk, swing, jazz, ηλεκτρονική… Τα ξέρεις, έχεις πάει στα περισσότερα.

Μήπως, όμως, δεν μας φτάνει πια μόνο αυτό; Μήπως ο κόσμος αποζητά και πάλι after hours διασκέδαση;

Ενδείξεις υπάρχουν για την επιστροφή του κόσμου στα μεγάλα dancefloor. Από τα μεγάλα events του καλοκαιριού, στο «Μαστίχομα» και τα πολλά series of parties που ξεπηδάνε από δω κι από κει, φαίνεται πως ο κόσμος δειλά-δειλά, αναζητά και πάλι την ξέφρενη διασκέδαση και το «ασυγκράτητο» μιας βραδιάς ατελείωτου clubbing -με ένα πέρασμα φυσικά από το αγαπημένο bar.

H CITY άρχισε και πάλι τα νυχτοπερπατήματα και σου παρουσιάζει τα hot spots του κυπριακού clubbing scene.

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Zoo Club

Εδώ και χρόνια σημαιοφόρος του mainstream κυπριακού nightlife. Δεν το αγγίζουν τα χρόνια, απλά γίνεται καλύτερο! Με τα πιο εντυπωσιακά decks στο νησί, το εκθαμβωτικό lighthouse, εδώ ο DJ είναι ο πρωταγωνιστής! Φέτος τον χειμώνα, θα φιλοξενήσει τόσο τον AndrewP και το περιβόητο show του «All about love», τα γνωστά parties της ομάδας «Lick» αλλά και μια σειρά από greek parties με την επωνυμία «ζου»!

22458811, Λεωφόρος Στασίνου 15, Λευκωσία



State club

Θέλει και μπορεί, φέτος να είναι η χρονιά του. Το «State» μεταμορφώνεται σ’ ένα χώρο αποκλειστικά για clubbing,  μετά και την τρελή επιτυχία του event «Της Κυριακής το Μαστίχομα». Σε αυτό το mood αλλά και με αρκετές δόσεις international  μουσικής και ηλεκτρονικών  beats, οι DJs Gabriel G, Savvas Kentis, Iacovos Hadji ανάμεσα σε άλλους, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν το «State»  the place to be. Σημείωση: Κάθε Τετάρτη, o Βασίλης Κουτονιάς επιστρέφει και μαζί του, τα «Allan D’Allon» greek parties!

22255111, Αλκαίου 23 Λευκωσία



Club Teez

Ο ναός της r’n’b στην πρωτεύουσα φέτος έγινε 15 και κάθε Σάββατο βράδυ γίνεται χαμός από νεαρόκοσμο. Ακομπλεξάριστοι, ανοιχτόμυαλοι, που ξέρουν να περνάνε καλά και θα στο μεταφέρουν, θες δεν θες. Για να καταλάβεις, το club είναι το πρώτο στην Κύπρο με λογαριασμό snapchat. Τόσο μπροστά! Dresscode: Έλα τώρα! Για  r’n’b  μαγαζί μιλάμε! Μην πας με το άσπρο πουκάμισο! Βάλε λίγο χαρακτήρα! Ο DJ LPS έχει αφήσει το σημάδι του στα decks.

99853333, Ευαγόρου 6, Λευκωσία



KlubD

Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε και το θρυλικό techno και tech house της πόλης ετοιμάζεται για δυνατό comeback,  στις 24 Οκτωβρίου, με τον Γερμανό DeWalta. Δυνατά χαρτιά του για φέτος, τόσο τα ονόματα από το βερολινέζικο club scene αλλά και οι guests DJs του, ένας εκ των οποίων και ο Manic Mike! Oh yes!

theklubd@gmail.com, Aμμοχώστου 36, Λευκωσία



Plan Be

Το απόλυτο ελληνάδικο! Μεταφέρεσαι νοερά στα αθηναϊκά μπουζούκια, εδώ παίζουν όλες οι επιτυχίες που θα σ’ ανεβάσουν στα τραπέζια, θα σε κάνουν να πετάξεις τα χαρτομάντηλα στον αέρα και στο τέλος της βραδιάς θα σιγοτραγουδάς «Τι ήμουνα για σένανε, τι ήσουνα για μένανε, καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε»! Ε ναι, καιρός ήταν!

96373037, Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 18, Λευκωσία



MO Boutique

Ακόμη ένα venue που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου και έχει φανατικούς θαμώνες! Καλά-καλά δεν πέρασε μια εβδομάδα από το opening και ο ντόρος καλά κρατεί! Με residents τους RST και Paradise αλλά και guests DJs εξ’ Αθηνών, βλ. Simos V (La Isla), αναμένεται να διανύσει μια απ’ τις πιο smooth χρονιές του!

99330037, 70003332, Ομήρου 2 Λευκωσία

 

+

Στον χώρο που βρισκόταν το «Toy club» βρίσκεται τώρα το Club Loca. Εκεί πετυχαίνεις τον DJ PettisN να μιξάρει με μαεστρία όλα τα mainstream hitάκια! Αναμένουμε πως σύντομα και το Hashtag, στην Έγκωμη, θα πατήσει «restart» ενώ για διασκέδαση afterhours προσφέρεται και το Café Mercedes.

 

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Empire

Δύο φορές έχω πάει όλες κι όλες! Και κάθε φορά αναρωτιόμουν το ίδιο πράγμα! Γιατί δεν πάω πιο συχνά; Ξεσκάς, μ’ όλη την έννοια της λέξης, ένα ghetto διασκέδασης όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, με γνωστούς locals και φιλοξενούμενους αρκετά ονόματα εξ’ Ελλάδος. Grand opening, στις 23 Οκτωβρίου! Powered by Super FM!

99936767, Ειρήνης 92, Λεμεσός



Breeze VIP

To χειμώνα η διασκέδαση μεταφέρεται 3 βήματα παραδίπλα, με τους φανατικούς θαμώνες του Breeze Summer club να έχουν ήδη κάνει την κράτηση τους! Ελληνικά και ξένα hits αλλά και VIP μεταχείριση!

70005868, 90 Γεωργίου Α, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός



Elite

Παρέλαβε τα ηνία από το πρώην Basement και τα πάει περίφημα! Διατηρεί συνεργασία με την ομάδα «Think r’n’b», εδώ θ’ ακούσεις basically τα πάντα ενώ που και που θα πετύχεις και κάποιον Ελλαδίτη καλλιτέχνη, π.χ Τσαλίκης!

25325752, Γεωργίου Α. 93,  Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός



Retro club Metropole

Για τα πολύ after, εδώ συνήθως γίνεται ο κακός χαμός μετά τις 2-3, όταν θες να ξεδώσεις με επιτυχίες από 80s και μετά, γιατί Α) δεν νιώθεις άβολα που είσαι ο μόνος που τα ξέρει και Β) για να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ρετρό και η διακόσμηση (;)

97755554,  Ιφιγενείας 6, Λεμεσός



Story

Κάθε βράδυ σε περιμένει και κάτι το διαφορετικό! Από Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο AndrezP κάνει old skool κόλπα, ενώ τα party nights, aka Παρασκευοσάββατα, εδώ παίζουν τόσο οι επιτυχίες του σήμερα όσο και τα all time classic!

99399769, Κανάρη 16, Λεμεσός.



Όλα Ελληνικά

O τίτλος προδίδει! Η πετυχημένη σειρά parties «Όλα Ελληνικά» κάνει το επόμενο βήμα και μετατρέπεται σ’ ένα club franchise, τόσο στη μητέρα πατρίδα όσο και εδώ! Τα καλά πράγματα να τ’ αντιγράφουμε, γιατί όχι;

70005868, Αγκύρας 18, Περιοχή Κάστρου, Λεμεσός



+

Πέραν των προαναφερθέντων, υπάρχουν και μια σειρά από άλλες επιλογές στην συμπρωτεύουσα για hard clubbers. Τα Level Down Town, Oro club και Vogue Down Town Club χτυπούν κόκκινο στη διασκέδαση με ελληνικά και international hits αλλά και μια δόση ηλεκτρονικής, ενίοτε.

Coming Soon: Η άφιξή του, πολυαναμενόμενη. Το «Όπα Όπα» έχει ήδη αρχίσει να κάνει ντόρο στη Λεμεσό πριν καλά καλά πει «Καλησπέρα και καλή βραδιά»!

 

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Beat2

Ένα από τα «places to be» στην πόλη του Ζήνωνα! Φοιτητικές βραδιές κάθε Τετάρτη, mainstream Σαββατόβραδα, live βραδιές… Έχει όλο το πακέτο!

24650550, Δημοσθένη Μιτσή , Λάρνακα



Geometry club

Ένα club μια ιστορία! Μαζί με το «Dracula» είναι το μακροβιότερο club  της Λάρνακας, το dancefloor του έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες και άλλες τόσες έρχονται, αυτό το χειμώνα! Θα χορέψεις από Gaga μέχρι Πάολα! Το’ χεις;

70009440, Καραολή&Δημητρίου 8, Λάρνακα



Dracula club

Ψιλομεσαιωνικό ambience με bits and pieces του σήμερα, σταθερή αξία στη νυχτερινή διασκέδαση για τους mainstream lovers.

99210222, Κωνσταντίνου Καλογερά, Λάρνακα



Club Deep

Το «εναλλακτικό» στέκι της πόλης, εάν είσαι τύπος που γουστάρει την αμερικανιά, που γουστάρει r’n’b και beat καταστάσεις, με host τον δημοφιλή Marshall.

70007950, Λεωφ. Αθηνών, Φοινικούδες, Λάρνακα



Lift club

Θα το βρεις εκεί που στεγαζόταν το θρυλικό Vogue, στα στενοσόκακα του κέντρου της πόλης και θα φύγεις μ’ ένα χαμόγελο «τόσο»! Βασίλης Κουτονιάς, Nίκος Ταλιαδώρος και Τάσος Ριζόπουλος είναι τακτικοί θαμώνες στα decks.

99575776, Δ.Ν Δημητρίου, Λάρνακα



Secrets Freedom club

To πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής gay club στο νησί, με ανεβαστική μουσική, ξένους guests και ακομπλεξάριστο ταμπεραμέντο, όπως πρέπει. Άσε τα ταμπού στην πόρτα!

99455433, Λεωφ. Αρτέμιδος 67, Λάρνακα

 

 

ΠΑΦΟΣ

Papillon club

Το «ξενύχτικο» αδερφάκι του Otto Dieci βρίσκεται στον χάρτη της παφίτικης διασκέδασης λίγους μόνο μήνες, αρκετούς όμως για να κάνει αίσθηση! Ο DJ Pizel είναι ο «παίκτης» των decks, ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να ξεσηκώσει τα πλήθη!

70008590, Κανάρη και Βότση γωνία, Πάφος



Loft club

Κάνει «χειμερινό» ποδαρικό αυτή την Παρασκευή (16/10),  με «Soul and Mind detox sessions’, αρκετά ανανεωμένο φέτος με διάθεση, κέφι και εκπλήξεις. AndrewS, Andy Von Emmanouel και MagicG κάνανε πέρασμα πέρυσι από τα decks του. Για να δούμε φέτος…

77777742, Κάτω Πάφος



Boutique Uptown club

Αν ο σκοπός είναι να περάσεις super, το καταφέρνει και με το παραπάνω! Αρκετά lives, local και guests DJs, πολύ show, κάνει καλό παιχνίδι και θέλει να πρωταγωνιστήσει και φέτος!

77772231, Ιωάννη Αγρότη 11, Πάφος





Κεντρική φωτογραφία: Malibu Disco, Λεμεσός - Πηγή: Retrocyprus - Φωτογραφία: Fotocine (πρέπει να είναι τραβηγμένη από late 80s ή early 90s αν κρίνουμε από τα σχόλια κάτω από την φωτογραφία)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ