Πληθαίνουν οι τίγρεις στην Πάφο

Δύο πανέμορφα μικρά τιγράκια γεννήθηκαν στο Pafos Zoo.





Cover photo: Mια τίγρης της Σιβηρίας στο φυσικό της περιβάλλον

 


Article featured image
Article featured image

Οι γονείς τους, δύο ενήλικες τίγρεις με καταγωγή από την Τσεχία αφίχθηκαν στο ζωολογικό πάρκο της Πέγειας το 2012 και αυτή είναι η δεύτερη τους γέννα, αφού πριν ένα χρόνο γέννησαν τη μικρή Λάρα, την οποία μεγάλωσαν οι άνθρωποι του πάρκου λόγω απόρριψης από τη μητέρα της.

Σήμερα η Λάρα είναι υγιέστατη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα ζώα και το προσωπικό του πάρκου Μιχάλη Πίττα, αλλά δυστυχώς «σύντομα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό Κήπο, το πιο πιθανό στην Ιαπωνία».

Τα δύο μικρά τιγράκια γεννήθηκαν πριν τρεις μήνες και η μητέρα τους τα μεγαλώνει με ιδιαίτερη φροντίδα χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ θα  παραμείνουν στο ίδιο κλουβί με τους γονείς τους για τουλάχιστον 18 με 24 μήνες.

Ακόμη η βάφτιση τους δεν έγινε και όπως ανέφερε ο Μιχάλης Πίττας θα διεξαχθεί διαγωνισμός στο Facebook προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να διαλέξει ονόματα και να επιλεγεί το καλύτερο για αυτά.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας είναι οι μεγαλύτερες γάτες στον κόσμο, αφού μπορούν να φθάσουν μέχρι τρία μέτρα μήκος ενώ το αρσενικό μπορεί να ζυγίσει μέχρι και 400 κιλά και το θηλυκό γύρω τα 300.

Στη φύση κυνηγούν διάφορα ζώα όπως κουνέλια, ελάφια, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους θηλαστικά, αλλά ακόμη και πουλιά, αγριογούρουνα και ψάρια.

Στο Ζωολογικό Πάρκο τρέφονται με διάφορα είδη κόκκινου και λευκού κρέατος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ