Τσίπρας: «Η Ελλάδα σε 5 χρόνια θα είναι μια άλλη χώρα»

Εντός του 2016, πιστεύει, μπορεί να βγει από την κρίση.

 


Article featured image
Article featured image

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να βγει από την κρίση εντός του 2016 εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal +. Σε μια πενταετία από τώρα που η Ελλάδα θα γιορτάζει τα διακόσια χρόνια απελευθέρωσής της, πιστεύει, θα είναι «μια διαφορετική χώρα».

Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο ως σήμερα, ανέφερε.

Έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

«Όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα» τόνισε.

Για το προσφυγικό, υπογραμμίζει ότι αφορά όλη την Ευρώπη και επισημαίνει ότι ορισμένες χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους, κρατούν αντιευρωπαϊκή στάση. Οι χώρες υποδοχής, προσθέτει, πρέπει να υποστηριχθούν και ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσει αυτό το δράμα του πνιγμού εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά, στις θάλασσες της Ευρώπης, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ