Το χωριό της Πάφου που «μυρίζει» πόλεμο

Απίθανες ερασιτεχνικές φωτογραφίες

 


Article featured image
Article featured image

Η Nicolina Fota από τη Λεμεσό δηλώνει ερωμένη της φωτογραφίας και απαθανατίζει την παλιά Χολέτρια στην Πάφο, ένα χωριό που εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του το 1980 λόγω σεισμών και κατολισθήσεων.

Γράφει η Νικολίνα στο σχετικό της φεϊσμπουκικό άλμπουμ που το έχει ονομάσει «Μια μυρωδιά από πόλεμο»:

«Μέρες πριν προετοίμαζα αυτή τη φωτογράφιση...

Να βρω πώς θα έφθανα σε τούτο το ερειπωμένο και ξεχασμένο χωριό. Η περιέργεια μεγάλη, για αυτό και τις τελευταίες μέρες έκανα και την ανάλογη μελέτη ... ένα χωριό το οποίο εγκαταλείφθηκε πριν περίπου 40 χρόνια μετά από ένα ισχυρό σεισμό.

Αγωνιούσα για το τι θα αντικρύσω αλλά αυτό που με ξάφνιασε τελικά ήταν το πως ένιωσα... Με το που πάτησα το πόδι μου ήμουν ήδη αλλού...40 χρόνια πίσω... εκεί που πάγωσε ο χρόνος για ένα ολόκληρο χωριό. Πόρτες ανοικτές, ρούχα ακόμη κρεμασμένα, ποτήρια και μπουκάλια στο τραπέζι, βιβλία ανοικτά στο μάθημα της ημέρας... και κάπου εκεί η σκέψη μου πέταξε αλλού... στα ερειπωμένα σπίτια από τους βομβαρδισμούς, στα ερείπια όλων αυτών των ζωών... εκεί που καθημερινά παγώνει ο χρόνος, μηδενίζεται... μηδενίζει ζωές... όταν επανήλθα στην πραγματικότητα στα ρουθούνια μου είχε πλέον μείνει μια μυρωδιά από πόλεμο...»

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ