Κύπριος στέλνει επιστολή στον ΠτΔ για να τον ενημερώσει πως πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα

Εύκολο να το λες, ακόμα πιο εύκολο να κατηγορείς αυτούς που το κάνουν, πολύ δύσκολο όμως να βρεθείς στη θέση του συμπολίτη μας Μάριου Δρουσιώτη και να τολμήσεις αυτό που τόλμησε ο ίδιος.

 


Article featured image
Article featured image

Ουσιαστικά, ένας Ανώτερος Λειτουργός στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μέσω αυτής δηλώνει-καταγγέλλει πως πληρώνεται €5000 το μήνα χωρίς να εργάζεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την οποία δημοσιεύει ο «Φ», εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία όπου βρισκόταν και ανέλαβε προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.

Πρόκειται για τον ανώτερο λειτουργό Μάριο Δρουσιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε κλίμακα Α13+2 με απολαβές €5.000 τον μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, απολαμβάνει μισθό της τάξεως των 5,000 ευρώ χωρίς να του έχει σταλεί για χειρισμό ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία, είτε από τον διευθυντή του, είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει ότι «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ’ ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ’ εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

Προσθέτει ότι «κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ’ ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Δρουσιώτης έστειλε επιστολές στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αφού κάθεται και πληρώνεται χωρίς ουσιαστικά να παράγει έργο.

Πάντως, οι επιστολές του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν απαντήθηκαν. «Εξακολουθώ απλά να παρευρίσκομαι στο γραφείο μου και να πληρώνομαι. Θεωρώ ότι είναι σπατάλη πόρων της Δημόσιας Υπηρεσίας να τοποθετηθεί Προϊστάμενος κλ. Α13+2 σε έναν Κλάδο με κύρια καθήκοντα του Προϊσταμένου να υπογράφει τις άδειες απουσίας και να ελέγχει τον χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης έξι συνολικά υπαλλήλων».

Η ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταλήγει: «Είμαι βέβαιος ότι το όραμά σας για αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι πολύ διαφορετικό».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ