Το κλάμα της Παρασκευής εν γέλιο του Σαββάτου #3

Ό,τι σχολιάσαμε το διάλειμμα στη δουλειά, στα μπαράκια και στο messenger τη βδομάδα που μας πέρασε. Κάθε Παρασκευή εδώ, από την συντακτική ομάδα της CΙΤΥ.

 


Article featured image
Article featured image

Η αγαπημένη μας Αντιγόνη το κανόνι, μπορεί να βρίσκεται εκτός του δηκοϊκού ψηφοδελτίου αλλά εκτός του φουμπού ποτέ.

Απ’ τα ποστ που λατρέψαμε μες στην βδομάδα που μας πέρασε, το πιο κάτω, το οποίο θα μπορούσε άνετα να ήταν μικρό άρθρο σε περιοδικό τύπου «Burda Style»

 

 

Αχ βρε Αντιγόνη μου, πόσο θα μας λείψουν οι διακόσιες είκοσι τρεις προεκλογικές πινακίδες στους δρόμους, τα χίλια τρακόσια δεκαπέντε sponsored post σε Facebook και Twitter, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις σου με τα ταγεράκια-δειγματολόγια της Pantone.

Μα πάνω απ’ όλα θα μας λείψουν οι ένδοξες εποχές, τότε που έκανες trending στα memes των social media. 

 

 

 

Στο καθημερινό και ανελέητο scrolling εκτός από τενοντίτιδα μπορείς να πάθεις κι άλλα συγκλονιστικά. Πώς ακόμα κι οι σελίδες του τύπου "Άγια Μεγαλομάρτυς Μαρίνα" δεν λένε να ξεπεράσουν τον θάνατο του Παντελίδη-ζωή-σε-λόγου-μας.

 

 

 

Ενώ άλλες, πανομοιότυπες, αυτές που φιλοξενούν άρθρα με τίτλους «Και όμως κάτι σπουδαίο φαίνεται να έρχεται!» και υπότιτλους «Ζούμε σε ταραχώδεις εποχές, στις ημέρες των έσχατων χρόνων, όπως μας έχουν επισημάνει και οι φωτισμένοι Πατέρες μας», σου πετάγουν και κάτι χρηστικά αρθράκια του τύπου «Μπορώ να καταψύξω ξανά το κρέας που ξεπάγωσα;».

 

 

 

Άλλο θέμα που μας απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες ήταν βέβαια οι a la Snowden διαρροές εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου. Κι αυτό επειδή ο Μάιος σιμώνει και πρέπει να παίξουμε όλα μας τα χαρτιά. 

Κλασσικά, όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα χωρίστηκαν σε pro-διαρροών και against-διαρροών, άρχισαν πάλι οι συζητήσεις περί ηθικής, ηρωισμού, δεοντολογίας και διαφάνειας και βεβαίως-βεβαίως το στόρι έγινε, μες την σοβαρότητά του, ανέκδοτο.

 

Και σε αναρτήσεις όπως την πιο πάνω, απ' τα σχόλια που ακολούθησαν ψηφίζουμε το πιο κάτω.

 

 

Σχετικά με το ποστ του Προέδρου, μην τα ξαναλέμε. Το ξεσκίσαμε μες την βδομάδα.

Καταγράφεται σε περίπτωση που κάποια γιαγιά, σε ένα μακρινό χωριό της Γουαδελούπης δεν πήρε χαμπάρι πως με το που άρχισαν οι διαδικτυακοί πανηγυρισμοί για την έξοδο της Κύπρου απ' το μνημόνιο το tweet του προέδρου υμνεί τα τρία χρόνια δουλείας που προηγήθηκαν...

 

 

...για να διορθώσει τον τόνο λίγα λεπτά μετά. Η δουλειά μας έγινε πάντως και το screenshot έγινε viral.

 

 

 

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ήταν η περασμένη Τρίτη και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των συντοπιτών μας έκανε πάλι το θαύμα του. Σου λέει μ' ένα σπάρο δυο τριγώνια, κάτσε να το συνδυάσουμε με το καρναβάλι το πράμα μην ξεβολευόμαστε επιπλέον μέρες.

 

 

 

Δεν περνάει μέρα που να μην το συζητήσουμε πως οι πληροφορίες που έρχονται πλέον κοντά μας, απ' την επικαιρότητα στα κουτσομπολιά, κι απ' τα σοβαρά στα ανόητα θέματα δεν έχουν τελειωμό. Του λόγου το αληθές, ένα screenshot απ' το twitter όπου το Euronews μέσα σε διάστημα 9 δευτερολέπτων μας ενημέρωσε τι συμβαίνει στον κόσμο.

 

 

 

Φρέσκο viral υλικό, η αγγελία των Hermes που ψάχνουν... [δικό σας].

 

 

Κι εκεί που νομίζαμε πως είχαμε δει όλες τις εξαγγελίες υποψηφιοτήτων μέσω βίντεο...

 

Εντοπίζουμε πως πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Cheers!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ