5 + 1 καλοί λόγοι για να πας Ορόκλινη

Μπορεί η ατάκα «Marina from Oroklini» να ήταν το απόλυτο κυπριακό (και όχι μόνο) trending topic της περασμένης χρονιάς σίγουρα όμως υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για να «τοποθετήσεις» σε μια συζήτηση το συγκεκριμένο χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

 


Article featured image
Article featured image

Βορόκληνη όπως… Hollywood

Αναρωτιέσαι, φαντάζομαι, καταρχάς, τι απεικονίζει η κεντρική φωτογραφία και αν είναι προϊόν photoshop. Όχι, δεν είναι γραφιστική πατέντα. Δεν ζηλέψαμε από το Hollywood και αναπαραστήσαμε την κλασσική επιγραφή με ένα γραφιστικό. Ή μάλλον, μπορεί τελικά και να ζηλέψαμε από το Hollywood και αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια αντίστοιχη σε μια λοφοπλαγιά στην Ορόκλινη (ή Βορόκλινη, όπως θες πες το). Η επιγραφή είναι πραγματική, βρίσκεται στο χωριό και είναι ευδιάκριτη κυρίως τα βράδια.

Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Πέτεβης

 

 

Θα φας καλά!

Και επειδή στην Κύπρο είμαστε, δεν θα κάναμε θέμα για χωριό και να μην προτείνουμε «μάσα». Οι επιλογές είναι αρκετές, σίγουρα όμως τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό είναι ο ξακουστός Βορέας (24647177) με την ωραία αυλή (βλέπε φωτό) και τον πολύ καλό μεζέ (€18), ο οποίος μάλιστα κάθε Σάββατο έχει ζωντανή μουσική, αλλά και ο Βλάχος (24644244) που δουλεύει κάθε βράδι αλλά και τα μεσημέρια της Κυριακής, επίσης προσφέροντας νοστιμότατο μεζέ που περιλαμβάνει μέχρι και καραόλους και κεφαλάκι (€17,5), όπως επίσης και την επιλογή του μενού αλά καρτ.



 

Για μπάνια

Στην παραλία μπροστά από το χωριό γίνονται πάντα τα πιο… γουστάρουμε-λαϊκά-beach-parties ενώ και η παραπλήσια οργανωμένη παραλία του ΚΟΤ (που στην ουσία ανήκει στην Πύλα γεωγραφικά) κατά τη διάρκεια της μέρας -το λέμε για όσους έχουν χρόνια να πάνε ως εκεί- αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μπάνιο, κυρίως για οικογενειάρχες, αφού διαθέτει γήπεδα beach soccer και beach volely, ενώ ακόμα και peak season αν βρεθείς εκεί σίγουρα θα βρεις διαθέσιμο ένα κρεβατάκι και μια ομπρελίτσα για να απλώσεις την πετσέτα και την πραμάτεια.



 

Ακολουθούμε τις… Παθκιές του Αγίου

Ο λόφος που δεσπόζει του χωριού Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας εκτός από το ότι «φιλοξενεί» στην κορυφή του το πανέμορφο αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία εξωκλήσι του 16ου αιώνα, διαθέτει επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον και εύκολο οκτώ χιλιομέτρων μονοπάτι μελέτης της φύσης. Κατηφορίζοντας, το μονοπάτι θα σας οδηγήσει σε βραχώδη τοποθεσία όπου πάνω στον βράχο υπάρχουν σχηματισμένα ανθρώπινα χνάρια. Λένε ότι είναι οι «παθκιές του Αγίου» που αποτυπώθηκαν στον σκληρό βράχο καθώς ο Άγιος ανηφόριζε για την κορυφή της Αροδάφνης.



Πηγή: ix-andromeda.com



 

Downhill στο ύψωμα

Πέραν από τα άλλα, στην Ορόλκινη υπάρχει και μια πολύ απότομη διαδρομή με πολλές πέτρες και πολλά πετάγματα. Πρόκειται για ένα ύψωμα στο χωριό στο οποίο διεξάγονται μάλιστα και αγώνες downhill. Προσοχή όμως, εδώ δεν χωράνε πειράματα, πας μόνο αν είσαι expert στην ποδηλασία και δη στο downhill.



 

Πτηνοπαρατήρηση στην πανέμορφη λίμνη

Κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί τη λίμνη λογής-λογής πανέμορφα πουλιά που έχουν γίνει φίρμες στα social media. Πιο πρόσφατα παραδείγματα ο πελεκάνος, οι ασπροπελαργοί, οι σπάνιες πάπιες γνωστές στα ελληνικά με την ονομασία Κεφαλούδι και φυσικά η πελλοκατερίνα, αφού στη λίμνη της Ορόκλινης -που θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους του νησιού- κάνουν τις φωλιές και τα μικρά τους το 50% του ευρωπαϊκού πληθυσμού του εν λόγω πουλιού.



Φώτο: Γιώτα Κούμουρου



Καλαμοκαννάς (φώτο: Λεύκιος Σεργίδης)



Πάπια-Κεφαλούδι



Πελλοκατερίνα (φώτο: Αγαμέμνων Λούτσιος)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ