Ο παράδεισος των comics βρίσκεται στη Λεμεσό

Αν και μετρά μόνο λίγους μήνες ζωής, το όλο project μοιάζει βγαλμένο από τη δεκαετία του ’90. Άλλωστε κάπου εκεί σταμάτησε και ο περισσότερος κόσμος να αγοράζει και να διαβάζει κλασσικά βιβλία comics. Ή μήπως όχι;

 


Article featured image
Article featured image

Ένα νέο κατάστημα στη Λεμεσό, φιλοδοξεί να επαναφέρει στο σήμερα κάτι από την παλιά αίγλη των κλασσικών βιβλίων comics, με όλους εκείνους τους ήρωες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. To Comic Book Paradise, δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, έχει όμως κάτι ξεχωριστό που σου τραβάει την προσοχή.

Ο ιδιοκτήτης του Γιώτης Περικλέους, γεννημένος και μεγαλωμένος στον Καναδά, έχει στη συλλογή του comics από το 1960 έως και σήμερα, ενώ διατηρεί επίσης συλλεκτικά κομμάτια από τις πρώτες εμφανίσεις διάσημων χαρακτήρων cartoon που άφησαν ιστορία.

«Θεωρώ πώς όσοι αγαπούν πραγματικά τα comics δεν συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από ένα γεμάτο χρώματα και αρώματα βιβλίο που διηγείται ιστορίες. Τα βιβλία έχουν καμπύλες, είναι σέξι, η τεχνολογία είναι ψυχρή και απρόσωπη.

Μπορείς να συγκρίνεις τη μυρωδιά και την αίσθηση μια σελίδας, με το άγγιγμα στην οθόνη»;

 


Τα βιβλία έχουν καμπύλες, είναι σέξι, η τεχνολογία είναι ψυχρή και απρόσωπη.


Ο ίδιος θεωρεί πώς τα κλασσικά βιβλία comics είναι διαχρονικά και είναι μια αξία η οποία δεν πρόκειται να φθαρεί. «Είτε ψάχνεις για μια σπουδαία ιστορία, είτε για έναν χαρακτήρα με τον οποίο θα μπορείς να ταυτιστείς,  είτε ακόμα και για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, ένα βιβλίο με comic μπορεί να σου καλύψει κάθε ανάγκη και να ταξιδέψει τη φαντασία σου».

 



 

Να υποθέσω πώς οι πελάτες σου είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που μεγάλωσαν με αυτά τα βιβλία; 

Όχι, και αυτή είναι και η μαγεία των comics. Δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια και περιορισμοί. Κατά καιρούς μπορεί να βρεις από εφήβους μέχρι μεσήλικες οι οποίοι ψάχνουν αυτό το κάτι διαφορετικό.  

Ο ίδιος όμως δεν περιορίζει τις πωλήσεις του στην Κύπρο, αφού μέσω του ebay, πουλάει τα comics του σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Από Χιλή μέχρι Βραζιλία και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το Πουέρτο Ρίκο. 


Οι ΗΠΑ αποτελούν νούμερο 1 στις αγορές των comics, με την Ευρώπη, τον Καναδά και την Αυστραλία να ακολουθούν. 


Οι τιμές κυμαίνονται από το είδος και την παλαιότητα του βιβλίου που επιθυμεί κάποιος να αποκτήσει. Μπορείς να βρεις βιβλία από 60 σεντς, μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ, αν είσαι συλλέκτης.

 



«Για εμένα τα comics διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Στα 13 μου μοίραζα εφημερίδες στη γειτονιά μου στον Καναδά, για να μπορέσω να μαζέψω κάποια λεφτά και να αγοράσω comics.

Μέσα από τα comics κατάφερα να ανοίξω τους ορίζοντες μου, και να βλέπω τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Δεν είναι απλά σούπερ ήρωες, οι οποίοι πετάνε από το ένα κτήριο στο άλλο. Είναι ξεχωριστοί χαρακτήρες με ιδιαίτερα χαρίσματα με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς». 



Το Comic Book Paradise, βρίσκεται επί της οδού Αγ. Φυλάξεως 114 στη Λεμεσό και είναι ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Μπορείτε να παραγγείλετε επίσης τα comics σας και μέσω ebay.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ