Δοκιμάζουμε Μωροκανέλλα στο The Winery [πριν κυκλοφορήσει στην αγορά]

Μια ξεχασμένη κυπριακή, λευκή ποικιλία η οποία επανέρχεται στο προσκήνιο, στην προκειμένη περίπτωση από το Οινοποιείο Άης Αμπέλης.

 


Article featured image
Article featured image

«Με τιμή ανακοινώνουμε ότι από σήμερα στο The Winery μπορείτε να δοκιμάσετε την ολοκαίνουργια ετικέτα του Aes Ambelis Winery, ‘Μωροκανέλλα’, βασισμένη στην ομώνυμη παλιά γηγενή ποικιλία -προτού αυτή λανσαριστεί στην υπόλοιπη κυπριακή αγορά!».

Αυτή η λιτή ανακοίνωση από το The Winery μάς ανοίγει την όρεξη να δοκιμάσουμε (κάποιοι για πρώτη φορά) ένα κρασί φτιαγμένο από μια κυπριακή ποικιλία που, μαζί με κάποιες άλλες λευκές οινοποιήσιμες όπως Μάλαγα, Σπούρτικο, Κανέλλα και Πρωμάρα, αλλά και κάποιες ερυθρές όπως Όφθαλμο, Λευκάδα, Μαραθεύτικο, Βλούρικο και Γιαννούδι, μοιράζονταν παλαιότερα το περιβάλλον του νησιού μαζί με τις δύο κύριες γηγενείς, οινοποιήσιμες ποικιλίες, το Μαύρο και το Ξυνιστέρι. Οι δύο τελευταίες, είχαν στα 60s την απόλυτη κυριαρχία, αφού κάλυπταν -με ποσοστό περίπου 80% και 20% αντίστοιχα- τη συνολική έκταση του κυπριακού αμπελώνα που βρισκόταν υπό καλλιέργεια.

Η Μωροκανέλλα λοιπόν κάνει δυναμικό comeback και για να τη δοκιμάσουμε κατεβαίνουμε άμεσα στην παλιά Λευκωσία και το The Wimery.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ