Ποιος είναι τελικά ο γιατρός Χάρης Αριστείδου;

​​«Στο νοσοκομείο ο γιατρός Χάρης Αριστείδου μετά από επίθεση και ξυλοδαρμό από κουκουλοφόρους, στην περιοχή Αγίου Αθανασίου Λεμεσού».

 


Article featured image
Article featured image

Μια είδηση που «έσκασε» την Τετάρτη (25/5) το βράδυ στα διάφορα site, μας κίνησε το ενδιαφέρον, όχι τόσο για την είδηση αυτή καθ’ αυτή αλλά για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας.

 

«Επίθεση δέχθηκε ο γνωστός γιατρός Χάρης Αριστείδου στις 14:00 περίπου το μεσημέρι, στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου, όταν άγνωστοι οι οποίοι φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα τού επιτέθηκαν χτυπώντάς τον στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αριστείδου δεν είναι σε θέση να καταθέσει ακόμη, καθώς φέρει κτυπήματα, κυρίως στο πρόσωπο και το στόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κίνητρα των δραστών, φαίνεται να είναι πολιτικά, ή κομματικά».

 



Προκήρυξη αναρτημένη στο σπίτι του Αριστείδου, στον Άγιο Αθανάσιο, εν έτει 1993 [θα καταλάβεις πιο κάτω γιατί]


 

Το όνομα του γιατρού Χάρη Αριστείδου, δεν ήταν η πρώτη φορά που το συναντούσαμε.

Αντίθετα, ο κύριος Αριστείδου 23 χρόνια πριν, απασχόλησε ξανά τα εγχώρια αλλά και τα διεθνή Μέσα, αφού τον Οκτώβρη του 1993 κατά την περίοδο που η Βασίλισσα της Αγγλίας πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στο νησί, επιτέθηκε όχι μία, αλλά τρεις φορές εναντίον Βρετανών αξιωματικών, αλλά και της ίδιας της βασιλικής λιμουζίνας, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία της Βασίλισσας στο νησί, αλλά και για την πρόθεση των Αρχών να την τιμήσουν.

Ξεφυλλίζοντας το «Περιοδικό» της εποχής, ανακαλύψαμε μια αποκλειστική συνέντευξη, που ο τότε νεαρός γιατρός είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Μάριο Δημητρίου, εξηγώντας τους λόγους της πράξης του.



Το περιστατικό

Ο 29χρονος τότε γιατρός, ο οποίος εργαζόταν στο Νοσοκομείο Λεμεσού, επιτέθηκε λεκτικά σε Άγγλο Αξιωματικό -ο οποίος επέβλεπε αιμοδοσία προς τιμήν της Βασίλισσας- για όλα αυτά που αντιπροσώπευε η στολή του.

«Κατέλαβε» το δημαρχείο Λεμεσού, ως αντίδραση στην πρόθεση των τοπικών αρχών να τιμήσουν την Βασίλισσα και τέλος, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, έσπασε τον ανεμοθώρακα της βασιλικής λιμουζίνας.

Ο ίδιος αρνήθηκε και τις τρεις κατηγορίες και λίγες μέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, μέχρι την δίκη της υπόθεσης του.

Όπως δήλωνε ο ίδιος ο λόγος που λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο, ήταν για να μπορέσει να μεταδώσει άμεσα και αποτελεσματικά τις ξεκάθαρες πολιτικές του θέσεις. Ο Αριστείδου, μεταξύ άλλων, αποκαλούσε κατοχικά στρατεύματα τις Βρετανικές Αρχές στο νησί αλλά και τη Βασίλισσα δολοφόνο.



Διαβάστε την αιρετική συνέντευξη του γιατρού 23 χρόνια πριν..


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ