Το τατουάζ ενός Τ/κ εθελοντή με την Κύπρο και τα λόγια του Καζαντζάκη

Ίσως τελικά χρειαζόταν μια φωτιά -με ή χωρίς εισαγωγικά- για να γίνουμε ένα ξανά, να απλώσουμε τα χέρια και να σβήσουμε τις γραμμές, τα διαχωριστικά και όλα όσα μας «καίνε» 42 χρόνια τώρα.

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι βρέθηκαν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τον κοινό εχθρό, που δεν απειλούσε μόνο τα χωριά και τα σπίτια, αλλά μας απειλούσε όλους. Απειλούσε όλη την Κύπρο, την κοινή μας πατρίδα.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες διαδικτυακά post, τα λογύδρια, τις αναλύσεις και τις εξάρσεις πατριωτισμού, ξεχωρίσαμε δύο φωτογραφίες με την Κύπρο μας ενωμένη και τα λόγια του Καζαντάκη «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» να συνοδεύουν την εικόνα του ενωμένου νησιού.

Ένας ελληνοκύπριος εθελοντής, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για κατάσβεση της φωτιάς, ανέβασε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν τα τατουάζ ενός Τουρκοκύπριου, στα χέρια, ο οποίος ήρθε στις ελεύθερες περιοχές, για να βοηθήσει στην κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς.



Η Κύπρος ενωμένη χωρίς διαχωριστική γραμμή, ένα δέντρο με βαθιές ρίζες, το σήμα της ειρήνης και τα λόγια του Καζαντζάκη, γραμμένα στα ελληνικά να τα συνοδεύουν…

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ