«Μόνο στην Κύπρο μπορείς να το κάνεις αυτό...» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Είμαστε όπως τα σαλιγκάρια» μού λέει ο Ηλίας και εξηγεί. «Όταν υπάρχει κακοκαιρία, όταν χαλάει ο καιρός, ενώ όλοι κλείνονται στα σπίτια τους, εμείς βγαίνουμε έξω».

 


Article featured image
Article featured image

Οι δικές μου και οι δικές σου άσχημες μέρες, λοιπόν, είναι οι καλές ημέρες των surfers. Όποτε υπάρχει καταιγίδα, τρελαίνονται!

Ενώ πάντα προκύπτει και ένα μεγάλο δίλημμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Τι κάνεις όταν μετά από μια χειμωνιάτικη καταιγίδα υπάρχει μεγάλο κύμα -οπότε μπορείς να κάνεις surfing-, υπάρχει φρέσκο χιόνι στο Τρόοδος -οπότε μπορείς να κάνεις snowboarding-, ενώ υπάρχει και αέρας -οπότε μπορείς να κάνεις kitesurfing;

«Απλά για να λέω ότι το έκανα, μια μέρα δοκίμασα να κάνω και τα τρία. Και νομίζω ότι μόνο στην Κύπρο μπορείς να το κάνεις αυτό». Ο Ηλίας εδώ φυσικά αναφέρεται και στις πολύ μικρές αποστάσεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να πετάγεσαι από το ένα σημείο στο άλλο σε χρόνο μηδέν.

Κάπως έτσι, μια μέρα με ανύπαρκτο αέρα και άρα μια μέρα που το Σοφτάδες Beach Κιτίου δεν ήταν πολύχρωμο από τα πολλά kites αφού λόγω άπνοιας δεν πετούσαν, βρεθήκαμε να μιλάμε με τον Ηλία προσπαθώντας να μάθουμε γιατί το kitesurfing θεωρείται ως το πιο ραγδαία εξελισσόμενο θαλάσσιο σπορ στον κόσμο!

Στην παρέα μας ήταν και η μασκότ του Kahuna Surfhouse, ο Axl, ένα πανέμορφο Cocker Spaniel / Mini Pinscher.

 

Δες πιο κάτω το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που κάναμε με τον Ηλία:

 

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ για να βρεις όλες τις πληροφορίες αναφορικά με το πολυαναμενόμενο «King of Kite» event που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουλίου.



 

Ο Ηλίας Μαντοβάνης είναι ένας ενθουσιώδης surfer ο οποίος τα τελευταία χρόνια διατηρεί μια σχολή στο Κίτι, το Kahuna Surfhouse, ενώ φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιήσει και πάλι το «King of  Kite», προσελκύοντας πολλούς surfers από Κύπρο και εξωτερικό, μερικές χιλιάδες κόσμου που ξέρουν πως εκεί θα βρουν ένα event που συνδυάζει ήλιο, διασκέδαση, ενθουσιασμό, ανεβασμένη αδρεναλίνη και μουσική, παγκόσμιους πρωταθλητές στο άθλημα, ενώ ειδικά φέτος θα βρεθεί εκεί ως guset και ο σπουδαίος Βρετανός surfer, Lewis Crathern, έχοντας μάλιστα έναν πολύπλευρο ρόλο.



Κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσεις τη συνέντευξη που παραχώρησε η Lewis στη CITY



Όχι, ο Ηλίας δεν είναι από την Hawaii, παρόλο που η εμφάνιση του θα μπορούσε εύκολα να σε ξεγελάσει. Το μόνο που τον συνδέει με την αμερικανική πολιτεία που αποτελεί hot προορισμό για surfers είναι μια custom made σανίδα που του έφτιαξε ένας «μάστορας» εκεί και για την οποία νοιώθει περήφανος. «Είναι το μόνο πράγμα που έφερα μαζί μου επιστρέφοντας από το ταξίδι μου στην Χαβάη» λέει με περηφάνια.

 




 




 

Another day at my office #surfista #surfinglife #surfing #kahuna #surf #beachlife #beach #sun #cyprus

A photo posted by Kahuna Surfhouse (@kahunasurfhouse) on




 




 




 

Morning Sup #sup #surfboards #beach #cyprustags #cyprus #surflife #headstand #yoga #kitesurfing

A photo posted by Kahuna Surfhouse (@kahunasurfhouse) on




 

Ο Ηλίας Μαντοβάνης κατάγεται από τη Λάρνακα, περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους στην «καλύβα» του στο Κίτι, ενίοτε με τα νεογέννητα διδυμάκια του, ενώ τα τελευταία χρόνια (μαζί με τους υπόλοιπους της ομάδας του «King of Kite») προσπαθεί να βάλει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του Kitesurfing.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ