Πεπόνι-γίγας βλάστησε στο χωριό Ψιμολόφου

Λένε πώς η φύση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, και όπως φαίνεται έκανε για ακόμα μια φορά τα μαγικά της.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα email που λάβαμε πριν από λίγο, με μια φωτογραφία και ένα μικρό κείμενο, μας ενημέρωνε για ένα πεπόνι που ο φύτεψε ο ιδιοκτήτης του κτήματος πριν λίγους μήνες και πλέον σήμερα έχει αγγίξει τα 7 κιλά σε βάρος.

Ο κύριος Ανδρέας, χειρούργος σε γνωστή ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας, μετακόμισε στην Κύπρο πριν δύο χρόνια στο πατρικό του σπίτι (κτίσμα του 1890) στο χωριό Ψιμολόφου. 

«Οι γονείς μου εκεί είχαν φυτεμένες ελιές, όπως εκάμαμεν την ανακαίνιση του σπιτιού, είπα να φροντίσω και το κήπο εξωτερικά. Εκαθαρίσαμεν το κτήμα, τζιαι εκάμαμεν λεκάνες γυρώ που τις ελιές. Τζιαμέ εφυτέψαμεν τζιαι τα πεπόνια». 

Όπως αναφέρει ο κύριος Ανδρέας, αιτία για να ασχοληθεί τόσο έντονα με τον κήπο και την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, ήταν η ανάγκη του να τρώει καθαρά προϊόντα χωρίς φυτοφάρμακα και ουσίες. «Το πεπόνι εμεγάλωσεν μόνον με αγάπη τζιαι νερό, τίποτε άλλο. Δεν έχει ούτε σταγόνα φάρμακο». 

 

Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν δέκα μέρες, ενώ σήμερα (στη 2η φωτογραφία) όπως μας αναφέρει ο κ. Ανδρέας αγγίζει περίπου τα 7 κιλά και μάλλον είναι η ώρα της συγκομιδής του, αλλά ο ίδιος λυπάται να το κόψει. 

Μέσα από μια σύντομα έρευνα που κάναμε δεν εντοπίσαμε να έχει βρεθεί αντίστοιχα μεγάλο πεπόνι στην Κύπρο και ίσως στον κόσμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ