Πώς αντέδρασαν τα social media λίγο πριν και λίγο μετά τη νίκη Donald Trump

Είναι πλέον γεγονός, ο Donald Trump είναι και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από μια σκληρή μάχη με την ανθυποψήφιο του Hilary Clinton και μια προεκλογική εκστρατεία βασισμένη σε προσβολές, απειλές, χυδαίους χαρακτηρισμούς και καθόλου πολιτικό λόγο εκατέρωθεν, το αποτέλεσμα της 9ης Νοεμβρίου αποδείχτηκε μια από τις πιο σκοτεινές μέρες στην ιστορία της Αμερικής, με τον υπόλοιπο κόσμο να παρακολουθεί παγωμένος τις εξελίξεις.

Από χθες το βράδυ, η καρδιά των media σε όλο τον κόσμο χτυπούσε σε ρυθμούς #americanelection #electionday και #electionnight, με τις αναμεταδώσεις, τις ζωντανές συνδέσεις, τα χειρότερα και τα καλύτερα σενάρια, τις προβλέψεις και τα polls να είναι το βασικό χαρακτηριστικό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Και αφού όλοι έβλεπαν και έχρηζαν ως αδιαφιλονίκητη νικήτρια των Αμερικάνικων Εκλογών την Hilary, το φαινομενικά outsider έκανε την έκπληξη και πήρε τελικά το τρόπαιο.

Μια εξέλιξη που προκάλεσε «σεισμό» στα social media με τις αντιδράσεις να είναι άμεσες και να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μαζέψαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα tweets, εξώφυλλα εφημερίδων, φωτογραφίες και αντιδράσεις που έπαιξαν λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αποτέλεσμα των Αμερικάνικων Εκλογών.

 









Time Out London:



 

 










ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ