Επιβάτης αεροπλάνου ισχυρίστηκε (ψευδώς) πως έχει Έμπολα

Article featured image
Article featured image

Σε ένα κακόγουστο αστείο που προκάλεσε τρέμουλο και πανικό προέβη επιβάτης κατά τη διάρκεια πτήσης με προορισμό τη Δομηνικανή Δημοκρατία.

 

Λίγη ώρα πριν την προσγείωση του αεροπλάνου, ο 54χρονος επιβάτης «εξομολογήθηκε» σε συνεπιβάτες του πως είχε πρόσφατα ταξιδέψει από την Αφρική και πως έχει κολλήσει Έμπολα.  

Θορυβημένοι οι συνεπιβάτες ενημέρωσαν αμέσως τις αεροσυνοδούς και σε χρόνο αστραπή η είδηση έφτασε στον πύργο ελέγχου.

Στη συνέχεια δόθηκε άμεση εντολή προσγείωσης του αεροπλάνου σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου, όπου θα τους περίμενε μονάδα γιατρών για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκε ειδική ομάδα ιατρικού προσωπικού με στολές προστασίας η οποία παραλάμβανε τον άντρα ενώ παράλληλα είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές ώστε να ενεργοποιηθεί κάθε προβλεπόμενο μέτρο ασφαλείας.

Ο άντρας απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε για ιατρικές εξετάσεις ενώ οι 200 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης παρέμειναν σε καραντίνα για δύο ώρες.

Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις αποδείχτηκε πως ο 54χρονος δεν ήταν φορέας του ιού και πως η ομολογία του ήταν ένα κακόγουστο αστείο.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία ανέφερε πως ο άντρας θα επέστρεφε για περαιτέρω εξετάσεις στις ΗΠΑ και οι υπόλοιποι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι να αποβιβαστούν.   

Η στιγμή που οι νοσηλευτές με τις ειδικές στολές εισέρχονται στο αεροπλάνο για να απομακρύνουν τον 54χρονο κατεγράφη από επιβάτη: 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ