Ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά [μια πεντανόστιμη ταινία]

Article featured image
Article featured image

Μετά τη φιλανθρωπική προβολή (την οποία οργάνωσε το Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριου Γ΄, την περασμένη Τετάρτη 15 του μήνα) η κινηματογραφική ταινία «The Hundred-Foot Journey» του Λάσε Χάλστρομ βγαίνει κανονικά στις αίθουσες.

Πάμε λοιπόν να απολαύσουμε την πολυτάλαντη Έλεν Μίρεν να κάνει εξάσκηση στα γαλλικά της, σε μια ταινία με «κουζίνες» που αντιμάχονται η μια την άλλη με άνισους όρους: από τη μια ένα εστιατόριο με γαλλική κουζίνα και αστέρι Μισελέν, το οποίο διατηρεί η -μη-μου-άπτου Γαλλίδα μαντάμ Μαλορί (Έλεν Μίρεν) και ακριβώς απέναντι, ένα νέο ινδικό εστιατόριο μιας οικογένειας Ινδών που πρόσφατα μετακόμισε στη Γαλλία.  Μεταξύ των δυο «ανταγωνιστών», λοιπόν, θα ακολουθήσει μια γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Ο τρεις φορές προτεινόμενος για Όσκαρ, Σουηδός σκηνοθέτης Λάσε Χάλστρομ που το 2000 μας χάρισε το «Chocolat», επιστρατεύει το ανεξάντλητο ταλέντο της βραβευμένης με Όσκαρ Έλεν Μίρεν και παραδίδει ένα πεντανόστιμο γαστριμαργικό δράμα βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Richard C. Morais. Στην καρέκλα των παραγωγών κάθονται οι Στίβεν Σπίλμπεργκ, Όπρα Γουίνφρεϊ και Τζούλιετ Μπλέικ.

Μάθε τις αίθουσες και τις ώρες προβολής στο Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ