Τους παγώνουν τα ωάρια για να αφοσιωθούν στην καριέρα

Article featured image
Article featured image

Τη δωρεάν κατάψυξη των ωαρίων τους που θα τους επιτρέψει να καθυστερήσουν τη μητρότητα για μερικά χρόνια προσθέτουν ως «προνόμιο» στις παροχές που δίνουν σε όσες γυναίκες εργάζονται μαζί τους η Apple και η Facebook.

Σύμφωνα με το NBC News, το Facebook έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει τη νέα υπηρεσία ενώ στα  σχέδια της Apple είναι να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015.

Οι δύο επιχειρήσεις είναι οι πρώτοι μεγάλοι εργοδότες που προσφέρουν αυτήν την κάλυψη για μη ιατρικούς λόγους.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, η πιθανότητα των επιτυχημένων κυήσεων σταδιακά μειώνεται, ειδικά μετά το 27ο έτος της γυναίκας.

Η κατάψυξη ωαρίων μοιάζει σαν μια μέθοδος διατήρησης της γονιμότητας, με τα νεότερα αβγά που συνήθως είναι και πιο υγιή.

Το σκεπτικό είναι πως σε μια εμφανώς ανδροκρατούμενη Silicon Valley. όπου οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν ταλαντούχες γυναίκες στελέχη, η παροχή αυτή μπορεί να δώσει στην Apple και το Facebook ένα πλεονέκτημα να προσελκύσουν γυναίκες που θέλουν να αφοσιωθούν στη μητρότητα αντί στην καριέρα τους.

Η κάλυψη της «ψύξης των ωαρίων» μπορεί να θεωρηθεί ως ενός τύπου «ανταμοιβή» για την αφοσίωση των γυναικών στην εταιρεία.

Η κατάψυξη ωαρίων σήμερα κοστίζει περίπου 10.000 δολάρια συν 1000 δολάρια το χρόνο για τη συντήρηση.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ