Χαμογελαστή και με τις χειροπέδες

Article featured image
Article featured image

Περίχαρη και κάνοντας λόγο για συνωμοσία προφυλακίστηκε η 41χρονη νοσοκόμα που φέρεται να εμπλέκεται στο θάνατο τουλάχιστον 38 ασθενών σε νοσοκομείο στη Ραβένα.  

Η Ντανιέλα Ποτζάλι που εργαζόταν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Λούγκο κατηγορείται για το θάνατο μίας ασθενούς στην οποία χορηγήθηκε υψηλή δόση χλωριούχου καλίου, ουσίας που χρησιμοποιείται για εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ.  

Η υπόθεση αυτή έβαλε σε υποψίες της αρχές που ανακάλυψαν ότι όποτε είχε βάρδια η Ποτζάλι αυξάνονταν οι θάνατοι ασθενών. Διαπιστώθηκε ότι οι 38 από τους 83 θανάτους ασθενών που σημειώθηκαν στο τμήμα έγιναν ενώ είχε βάρδια η Ποτζάλι.

Ο μέσος όρος για τις άλλες νοσηλεύτριες δεν ξεπερνά τους 10 θανάτους. Σύμφωνα με πρώην συναδέλφους της νοσοκόμας, η 41χρονη χορηγούσε ηρεμιστικά σε ανήσυχους ασθενείς αλλά και καθαρτικά ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος.

Οι ίδιοι υποστήριξαν σε ιταλικές εφημερίδες ότι αν οι συγγενείς ήταν πολύ πιεστικοί, οι ασθενείς παρουσίαζαν και αυξημένη θνησιμότητα όταν είχε βάρδια η Ποτζάλι.

Πάντως το έργο των αρχών είναι δύσκολο λόγω και της δυσκολίας να ανιχνευτεί το χλωριούχο νάτριο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ