Εξάμηνη παύση επέβαλε το ΣτΕ στη funky οδοντίατρο

Article featured image
Article featured image

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απαγόρευσε το δικαίωμα στην σέξι  οδοντίατρο Χριστίνα Ιακωβίδου να ασκεί το επάγγελμα της για έξι μήνες.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος»,  όλα ξεκίνησαν, από τρία δημοσιεύματα του 2000, τα οποία εκθείαζαν τα προσόντα της, επαγγελματικά και μη, τα οποία προκάλεσαν τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα παρουσιάζουν τη Χριστίνα Ιακωβίδου με τίτλους από «Doctor-dr. love» ως «funky οδοντίατρο», με επισημάνσεις ότι είχε φροντίσει τα δόντια πολλών διεθνών σταρ στο πέρασμά της από το Λος Αντζελες, χαρακτηρίζοντας την και ως «την πιο Χόλιγουντ οδοντίατρο», με αφορμή και τον τίτλο του ιατρείου της. Κάποια από αυτά έκαναν λόγο και για τη «σούπερ σέξι εμφάνισή της».

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων της επέβαλε το 2001 τρεις πειθαρχικές ποινές προσωρινής παύσης, αρχικά 1 μηνός και σταδιακά αυξανόμενης ποινής 2 και τελικά 3 μηνών, λόγω υποτροπής, αφού τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν, κρίνοντας ότι τα δημοσιεύματα αποτελούσε όχι μόνο «απαγορευμένη διαφήμιση», αλλά και ότι «έβλαπτε την τιμή και την αξιοπρέπεια του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κατά παράβαση του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων».

Η οδοντίατρος προσέβαλε τις πειθαρχικές ποινές στα διοικητικά δικαστήρια, επιδιώκοντας την ακύρωσή τους, θέτοντας και σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην ΕΕ, κλπ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, 14 χρόνια μετά, απέκρουσε τις προσφυγές της Χριστίνας Ιακωβίδου και επικύρωσε τις πειθαρχικές ποινές.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ