Roussos Center, Πεντάδρομος: «Κατεδαφίστε το»

Article featured image
Article featured image

Την απαλλοτρίωση και κατεδάφιση του παλιού, πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος «Roussos Center» που βρίσκεται στον Πεντάδρομο της Λεμεσού, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγένιος Χαμπουλάς και Εύη Τσολάκη.

«Δυστυχώς το συγκεκριμένο κτίριο κατάντησε η ντροπή της πόλης. Βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο και αντί να το αναδεικνύει το υποβαθμίζει», δηλώνει χαρακτηριστικά σε επιστολή της προς το Δήμαρχο η κ. Τσολάκη επισημαίνοντας ότι «έχει καταντήσει κοινόβιο στο οποίο ζουν αλλοδαποί. Κρεμάζουν δε και τα ρούχα τους στα παράθυρα για να στεγνώσουν».

Η κ. Τσολάκη αν και θεωρεί δύσκολο να κατεδαφιστεί το κτήριο λόγω κόστους εκτιμά ότι «αν συμφωνήσουμε όλοι με μια τέτοια ιδέα και βάλουμε τα μυαλά μας να δουλέψουν είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε κάποια λύση».

Στη θέση του μετά την κατεδάφιση οι δημοτικοί σύμβουλοι προτείνουν να κατασκευαστεί  δημόσια πλατεία με δέντρα, εστιατόριο ή/και καφετέρια, παιχνιδότοπο, κα χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων με υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Πάντως, να σημειωθεί πως η αναφορά της κ. Τσολάκη σε «αλλοδαπούς που κρεμάζουν τα ρούχα τους στα παράθυρα» έχει γίνει αντικείμενο έντονων αρνητικών σχολίων σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ