Αναμπουμπούλα σε ολόκληρη την Τουρκία με νεκρούς και τραυματίες

Article featured image
Article featured image

Δεκατέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός στην Τουρκία από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν όταν Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον των τζιχαντιστών και ζητώντας από την τουρκική κυβέρνηση να στηρίξει τους Κούρδους του Κομπάνι.

Σε αρκετές περιπτώσεις Κούρδοι συγκρούστηκαν με ομάδες ισλαμιστών ενώ στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ τοποθετήθηκαν και δυνάμεις στρατού για να ελέγξουν την κατάσταση.

Σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε σύσκεψη για θέματα ασφαλείας.

Στην Κωνσταντινούπολη τα πιο βίαια επεισόδια ήταν στην ασιατική πλευρά της πόλης στο Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα).

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στην αστυνομία και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και πιεσμένο νερό. Επεισόδια υπήρξαν και σε άλλα σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λεωφορεία, έριξαν πέτρες σε τράπεζες. Στην Άγκυρα μια ομάδα 1000 ατόμων προσπάθησε να πορευτεί προς τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος AKP, τους εμπόδισε η αστυνομία.

Επεισόδια έγιναν στη Μερσίνα μεταξύ ομάδας Κούρδων και Ισλαμιστών. Βίαια επεισόδια πραγματοποιήθηκαν και στη Σμύρνη, την Αττάλεια, στο Χακκάρι, στο Ντενιζλί, το Κοτζάελι, το Άγρι, το Ίγντιρ, το Σιρνάκ, το Τούντζελι, το Ελαζίγ, τη Μαλάτια, τη Μούγλα, το Εσκίσεχιρ,

Σε πολλές περιοχές οι Κούρδοι έκαψαν αγάλματα του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ και τουρκικές σημαίες κάτι που καταδίκασε ο αρχηγός του κουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ