Παραλίγο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Article featured image
Article featured image

Παραλίγο θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο, με εικονικές αερομαχίες ελληνικών με τουρκικά μαχητικά την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβαινε από τη Χίο στα Ψαρά  για να επισκεφτεί το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.  

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι τα αεροσκάφη της σηκώθηκαν για να ελέγξουν αεροσκάφος που θεώρησαν ότι ήταν ιπτάμενο ραντάρ αλλά το οποίο ήταν στην πραγματικότητα αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ελέγχει την σωστή λειτουργία των ραδιοβοηθημάτων στα νησιά.  

Οι πιλότοι του ελληνικού αεροσκάφους ενημέρωσαν ότι απειλούνται από επικίνδυνους ελιγμούς των τουρκικών μαχητικών και άμεσα έσπευσαν στο σημείο ελληνικά F-16 που μετά από εικονικές αερομαχίες αναχαίτισαν τα τουρκικά. 

Μάλιστα για το επεισόδιο ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης πήρε στην «κόκκινη» γραμμή τον τούρκο ομόλογό του ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για λάθος Τούρκου πιλότου που θα τον οδηγήσει σε πειθαρχικό και ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο.  

Η αρχή του επεισοδίου έγινε στον εναέριο χώρο πάνω από τα Ψαρά και ολοκληρώθηκε με την επέμβαση των ελληνικών F-16 στην περιοχή της Μυκόνου.


[Πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ