«Η ανασκαφή στην Αμφίπολη τελείωσε»

Article featured image
Article featured image

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι η ανασκαφή στην Αμφίπολη τελείωσε και πως τον λόγο πλέον έχει η επιστήμη.

 

Η κα Μενδώνη, χαρακτηριστικά είπε «Η ανασκαφή στο μνημείο έχει ήδη τελειώσει αφού οι ανασκαφείς σε όλα τα σημεία του έφθασαν στο φυσικό έδαφος. Το γενετικό υλικό είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις όχι όμως τις απαντήσεις» πρόσθεσε επίσης ότι εκτός από τα ευρήματα που έχει παρουσιάσει το υπουργείο δεν έχει βρεθεί τίποτα άλλο.

«Όταν έχεις ένα τόσο ιδιάζων μνημείο, νομίζω ότι το πιο σοβαρό είναι να περιμένουμε την απάντηση να μας τη δώσουν τα στοιχεία» και τονίζει πως πλέον «αναλαμβάνουν» οι επιστήμονες και τα εργαστήρια.

Δεν απέκλεισε, το ενδεχόμενο η «ακτινογραφία» του λόφου να αποκαλύψει νέα σημεία ενδιαφέροντος.

«Σφίγγα» για την ταυτότητα του νεκρού

Επιπλέον, για ακόμη μια φορά, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, απέφυγε να μπει στον πειρασμό της ονοματολογίας δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν στα εργαστήρια.

Πέρα από την επιβεβαίωση πως τα οστά του σκελετού δεν είναι καμμένα, η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι οι αρχαιολόγοι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για την ταυτότητα ή το φύλο του νεκρού.

«Δεν αποκλείω τίποτα η έρευνα θα δώσει αποτελέσματα» τόνισε με νόημα η κα Μενδώνη για να συνεχίσει λέγοντας «Μπορεί ο καθένας να κάνει υποθέσεις εργασίας, η ελευθερία της σκέψης είναι θετική και η επιστήμη προάγεται από τις υποθέσεις εργασίας, αλλά θα προτιμούσα να μείνω αυστηρά στα δεδομένα».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ