Φώκιες κάνουν σεξ με πιγκουίνους [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Μια περίεργη σεξουαλική συμπεριφορά ανάμεσα στις αρσενικές φώκιες ανακάλυψαν μελετητές σε ένα απομονωμένο νησί της Ανταρκτικής.Συγκεκριμένα, κατέγραψαν την σεξουαλική συνεύρεση των θηλαστικών με πιγκουίνους, κάτι που πρώτη φόρα είχε καταγραφεί ως πρωτοφανές περιστατικό το 2006.

Οι επιστήμονες είχαν τότε αναφέρει πως στην ίδια περιοχή μια αρσενική φώκια προσπαθούσε επίμονα να κάνει σεξ με έναν βασιλικό πιγκουίνο. Η συμπεριφορά είχε τότε καταγραφεί και αναφερθεί ως μια μεμονωμένη σεξουαλική διαταραχή, ενώ κάποιοι θεώρησαν πως ήταν απλά μια προσπάθεια επιβολής ενός μπερδεμένου από τις ορμόνες αρσενικού.  

Η λανθάνουσα όμως συμπεριφορά μεταξύ των δύο ειδών βρέθηκε στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας όταν ερευνητές σε πρόσφατη αποστολή, κατέγραψαν και πάλι πολλαπλά περιστατικά.

Αυτή τη φορά είναι ξεκάθαρο πως η σεξουαλική επιβολή από τις φώκιες στους πιγκουίνους γίνεται με βίαιο τρόπο ενώ αυτή τη φορά η «σεξουαλική επίθεση» δεν εντοπίστηκε σε ένα μόνο αρσενικό, αλλά σε αρκετά της ομάδας που ζει στο νησί. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι φώκιες άφηναν μετά από 5 λεπτά τα πουλιά να φύγουν, αλλά υπήρξε και η καταγραφή μιας φώκιας που μετά την πράξη κατασπάραξε τον πιγκουίνο. 

Σύμφωνα με το ΒΒC, οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι με την συμπεριφορά των ζώων για την οποία μόνο υποθέσεις μπορούν να κάνουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ