Ένα στα 5 παιδία κακοποιούνται σεξουαλικά; ΝΑΙ!

Article featured image
Article featured image

 «Ευαισθητοποίηση των φοιτητών για τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών» θα είναι το θέμα που θα θίξει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Frederick και η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια.

 

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 μέχρι τις 12.00 στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος του Πανεπιστημίου Frederick, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» κατά της σεξουαλικής βίας σε παιδιά.

Στην ημερίδα θα γίνουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις από τις φοιτήτριες του Τμήματος Προδημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, συνδυασμένες με video και προσωπικές μαρτυρίες θυμάτων. Οι φοιτητές, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν την ώρα της εκδήλωσης διαδικτυακά με άτομο που υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με σύντομη ομιλία από τη Βουλευτή και Γενική Εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Παιδιά, κα Στέλλα Κυριακίδου, η οποία θα μιλήσει για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία «Ένα στα Πέντε».

Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί:



Διαχρονικά ένας στους Πέντε έχουμε υποστεί σεξουαλική βία.

Δυστυχώς δεν είναι απλά ένας αριθμός ή ένα στατιστικό στοιχείο.

Είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε και μετέχουμε όλοι μας.

Ένα στα πέντε παιδιά έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής βίας και αυτό είναι ένα ποσοστό που αφορά και στην Κύπρο.

Ένα στα πέντε παιδιά υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση, ενώ διαβάζουμε αυτό το κείμενο.

Δίπλα μας, λίγο πιο κάτω, κάπου κοντά μας, τώρα.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ