Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρνακα

Article featured image
Article featured image

Εδώ και ένα εξάμηνο, οι πολίτες της Λάρνακας και των γύρω περιοχών διαμαρτύρονται έντονα  για το βιομηχανικό λιμάνι στη καρδιά της Λάρνακας και για τα Εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας πλησίον της περιοχής Κρασά. 

Για το λόγο αυτό, οι ομάδες Πρωτοβουλίας Πολιτών Δρομολαξιάς-Μενεού, Πολίτες Κάτοικοι πόλης και επαρχίας Λάρνακας, Αραδίπου Κρασά και Larnaca Act, μαζί με το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times καλούν τους πολίτες σε Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7, στο νέο κυκλικό κόμβο απέναντι από τον κινηματογράφο K Cineplex.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν στα καρκινογενή χημικά -εκρηκτικά και ραδιενεργά- που τοποθετούνται μέσα σε κατοικημένες περιοχές της Λάρνακας και των γύρω περιοχών. Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν πως η ζωή, η ασφάλεια και το περιβάλλον βρίσκονται σε κίνδυνο. Για το λόγο αυτό ζητούν από το Κράτος όπως γίνει Χωροταξικός Στρατηγικός Σχεδιασμός για τη δημιουργία ειδικής βιομηχανικής ζώνης, για τις μονάδες υποστήριξης της βιομηχανίας υδρογονανθράκων, οι οποίες να μην είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ