Το Πανεπιστήμιο Κύπρου μετατρέπεται σε ρετρό μουσική σκηνή του ‘30

Article featured image
Article featured image

Σε αυτό θα βοηθήσουν οι The Speakeasies Swing Band, με swing και jazz μουσικές, διασκευές, νέα κομμάτια και παλιά και κυρίως, αλλά και με τη ρετρό διάθεση που τους χαρακτηρίζει.

 

Ένα μουσικό αφιέρωμα σε γνωστές μελωδίες swing και jazz από ένα συγκρότημα που το χαρακτηρίζει το κέφι και η αστείρευτη ενέργεια, με προσήλωση και σεβασμό στο είδος της μουσικής που πρεσβεύουν.

Το swing είναι ένα είδος της τζαζ μουσικής που έγινε αυτόνομο και αναγνωρίσιμο στυλ κατά τη δεκαετία του 1930 στις Η.Π.Α. Αποτελεί ουσιαστικά έναν ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και τη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία.

 

Τα highlights μιας πορείας

Οι The Speakeasies Swing Band έχουν παίξει σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Swingalonica τον Μάιο του 2010, στο Block33. Έκτοτε, έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές τόσο στο Block όσο και σε άλλες συναυλίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο Sommerset της Μ. Βρετανίας και στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία. Μεταξύ άλλων, έχουν παίξει μαζί με τους Αμερικανούς «Cherry Poppin’ Daddies» και τους Λιθουανούς «Rhythm Junkies».

 Οι The Speakeasies Swing Band αποτελούνται από τους Κατερίνα Σισίννι (φωνητικά), Παναγιώτης Καρνούτσος (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Νταλιάνης (ακουστική κιθάρα), Παναγιώτης Βουλγαράκης (κοντραμπάσο), Μανώλης Σταματιάδης (πιάνο), Στέργιος Κόιας (τύμπανα) και  Χρήστος Παπαδόπουλος (κλαρινέτο).

 

Περισσότερες πληροφορίες για την μπάντα:

www.speakeasies.gr

www.facebook.com/speakeasies

www.youtube.com/SpeakeasiesChannel

 

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, Αίθουσα Τελετών, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεωφ. Καλλιπόλεως 75, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληρ. 22894333, 22894356.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ