Η εκδίκηση της Jennifer, τα φαβορί και οι εκπλήξεις [Χρυσές Σφαίρες 2015]

Article featured image
Article featured image

Ανακοινώθηκαν χτες οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2015, τα βραβεία δηλαδή της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Λος Άντζελες. Η 72η τελετή απομονής θα διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου, με οικοδέσποινες τις Tina Fey και Amy Poehler.

 

Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ.

Ποιες ταινίες ξεχώρισαν λοιπόν; Ποιοι ηθοποιοί θεωρούνται επικρατέστεροι για ένα βραβείο και ποιοι έμειναν στην απ’ έξω;



Τα γκανιάν

Το νιώθαμε, το υποψιαζόμασταν και τώρα σιγουρευτήκαμε. Οι δύο ταινίες που θα ξεχωρίσουν περισσότερο από τις υπόλοιπες στα φετινά βραβεία, είναι η κομεντί «Birdman» του Μεξικανού σκηνοθέτη Alexandro González Iñárritu (με επτά συνολικά υποψηφιότητες) στην οποία ο Michael Keaton υποδύεται έναν πρώην διάσημο ηθοποιό που είχε γίνει γνωστός στο παρελθόν μέσα από το ρόλο ενός σούπερ ήρωα και το «Boyhood» του Richard Linklater (με πέντε υποψηφιότητες), έναν κινηματογραφικό άθλο που γύριζε επί 12 ολόκληρα χρόνια! Πολύ καλές πιθανότητες φαίνεται να έχει και το «The Imitation Game» του Morten Tyldum (με επίσης πέντε υποψηφιότητες) μια ταινία που αφηγείται τη ζωή του Βρετανού μαθηματικού Alan Turing (Benedict Cumberbatch).



Μα που είναι η Angelina, οεο;

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Angelina Jolie. Η μεγάλη έκπληξη των φετινών υποψηφιοτήτων ήταν το απόλυτο φτύσιμο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών προς την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό για το νέο της φιλμ με τίτλο «Unbroken». Αν και όλα έδειχναν ότι το «Unbroken» θα πρωταγωνιστούσε στη φετινή διοργάνωση και η Angelina θα κέρδισε μια υποψηφιότητα για Καλύτερη Σκηνοθεσία, τελικά έμεινε στα αζήτητα. Η ταινία μιλά για τη ζωή του Ολυμπιονίκη και ήρωα πολέμου Louis ‘Louie’ Zamperini (Jack O'Connell). Για να δούμε, θα έχει την ίδια τύχη και στα Όσκαρ;

 


Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο (στην προκειμένη έχει... γλυκιά γεύση) και η σίγουρα η Jennifer Aniston απολαμβάνει κάθε του μπουκιά και με το παραπάνω τη δεδομένη στιγμή.




Eat my… cake!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο (στην προκειμένη έχει... γλυκιά γεύση) και η σίγουρα η Jennifer Aniston απολαμβάνει κάθε του μπουκιά και με το παραπάνω τη δεδομένη στιγμή. Όχι, δεν μιλάμε για το σενάριο κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Η αγαπημένη μας «Rachel» της θρυλικής σειράς «Friends», έπειτα από μια σειρά ανούσιων και σαχλών κωμικών ρόλων, είναι υποψήφια για βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου (σε δραματική ταινία βεβαίως, βεβαίως) για την ερμηνεία της στο «Cake». Η Jennifer υποδύεται μία βαριά τραυματισμένη γυναίκα η οποία υποφέρει από μια χρόνια πάθηση. Λες να είναι υποψήφια και στα Όσκαρ; Τρέμε Angie!



I beg your pardon?

Πιπέρι στο στόμα. Φίμωτρο. Εντάξει δεν θα πω τίποτα για την 1.0075η υποψηφιότητα της Meryl Streep για βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου («Into the Woods») γιατί θα με πείτε κακό και εμπαθή. Αλλά πάλι;;;



Σε πόσα ταμπλό το παίζεις

Και γέλιο και κλάμα. Και υποψήφια για βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία και υποψήφια για βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία ή μιούζικαλ. Η Julian Moore πρωταγωνιστεί στις ταινίες «Still Alice» των Richard Glazer/Wash Westmoreland και «Maps to the Stars» του David Cronenberg και κερδίζει όχι μια, αλλά δύο υποψηφιότητες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες!



I Like!

Την υποψηφιότητα του Jake Gyllenhaal για την ερμηνεία του στο «Nightcrawler», του Steve Carell για το «Foxcatcher», του Michael Keaton για το «Birdman», του Joaquin Phoenix για το «Inherent Vice», της Amy Adams για το «Big Eyes», της Gillian Flynn για το σενάριο του «Gone Girl», του Hans Zimmer για τη μουσική του «Interstellar» και του «Big Eyes» της Lana Del Rey στην κατηγορία Καλύτερο Τραγούδι.

 

Δες ΕΔΩ το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας Cake.

 

Διάβασε αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ