Εντυπωσιάζει το νέο κτίριο του Κέντρου Περιβάλλοντος στο Ακρωτήρι

Article featured image
Article featured image

Τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας τους μετρούν οι εντυπωσιακές, νέες κτιριακές υποδομές του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου (ΚΠΕ).



Το Κέντρο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της χερσονήσου και είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των Βρετανικών Βάσεων και της κοινότητας Ακρωτηρίου.

Μέσα από τα προγράμματα που προσφέρει και τα εκθέματα που διαθέτει έχει ως σκοπό να αναδείξει την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία και μοναδικότητα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Δέχεται οργανωμένες σχολικές επισκέψεις για περιβαλλοντική εκπαίδευση, αλλά και άτομα, οικογένειες, καθώς και άλλες ομάδες για περιβαλλοντική ενημέρωση.

Το Κέντρο διαθέτει αίθουσες διαδραστικών εκθεμάτων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με οθόνες αφής, πληροφοριακές εκτυπώσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο βιολογίας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μικροσκόπια, διδακτικά μέσα, βοτανολόγιο, τηλεσκόπια και παρατηρητήριο άγριας ζωής, όπου μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για πτηνοπαρατήρηση, με απρόσκοπτη θέα στην σαγηνευτική Αλυκή.

Η χερσόνησος Ακρωτηρίου έχει μεγάλη περιβαλλοντική αξία και χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλότητα ως προς τη χλωρίδα και την πανίδα, τους οικοτόπους, τη γεωλογία, την υδρολογία, την αρχαιολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 17:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες είναι ανοικτό από τις 10:00 μεχρι τις 17:00.

Η είσοδος είναι δωρεάν και ότι οι εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες για άτομα σε τροχοφόρα αναπηρικά καροτσάκια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ