30.000 Αμερικανοί αγόρασαν κουτάκια με περιττώματα

Article featured image
Article featured image

Πόσο πιθανό είναι να αγοράσει κανείς ένα κουτάκι με περιττώματα;

 

Πολύ, όπως αποδείχθηκε, αφού 30.000 Αμερικανοί το έκαναν.

Την ιδέα είχε το Cards Against Humanity, για να χλευάσει τη μανία των Αμερικανών για την «Μαύρη Παρασκευή», την ημέρα μετά από τη γιορτή των Ευχαριστιών κατά την οποία τα καταστήματα κάνουν μεγάλες προσφορές και ο κόσμος «σκοτώνεται» για να αγοράσει κάτι, με συχνά τα φαινόμενα των καβγάδων.

Το Cards Against Humanity είναι ένα παιχνίδι με κάρτες, με την εταιρεία που το δημιούργησε να το διαφημίζει ως «ένα παιχνίδι πάρτι για απαίσιους ανθρώπους».

Η ιδέα ήταν απλή. Αποφάσισαν να δώσουν την κυριολεκτική έννοια της λέξης bullshit (βλακείες) σε ένα προϊόν.

Δηλαδή να πουλήσουν περιττώματα ταύρου. Έτσι, έβγαλαν στο εμπόριο κουτάκια με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, τα οποία μπορούσε να αποκτήσει κανείς για έξι δολάρια.

Παρότι η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη από την αρχή για το τι πουλούσε, μέσα σε δύο ώρες το προϊόν εξαντλήθηκε, καθώς το παρήγγειλαν 30.000 άτομα.

Μόνο που όταν αυτές τις ημέρες το κουτάκι έφτασε στην πόρτα τους με το ταχυδρομείο, διαπίστωσαν ότι τελικά ήταν αυτό το οποίο τους είχαν πει: περιττώματα!

Οι περισσότεροι που έκαναν την αγορά ήλπιζαν ότι στο κουτί θα ήταν κάποια νέα κάρτα για το παιχνίδι, ή κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως έγραφαν στα social media. Και αυτό παρότι ο δημιουργός του παιχνιδιού, Μαξ Τέμκιν, είχε γράψει επανειλημμένα στο Twitter ότι πρόκειται απλά και μόνο για κόπρανα.

«Μισούμε την Μαύρη Παρασκευή. Είναι μία απαίσια ημέρα. Μετά από τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο κόσμος τσακώνεται για να γλιτώσει 50 δολάρια αγοράζοντας μία τηλεόραση», είπε ο Τέμκιν εξηγώντας γιατί έγινε όλο αυτό. Μάλιστα, η ιδέα τους έχει και φιλανθρωπικές προεκτάσεις, καθώς τα 20 σεντς που κέρδισε η εταιρεία για κάθε κουτάκι θα διατεθούν στο Heifer International, έναν οργανισμό που μάχεται κατά της πείνας και της φτώχειας.

Όσο για εκείνους που βρέθηκαν με ένα κουτάκι με περιττώματα στο σπίτι τους, κάποιοι προσπαθούν να το ξεφορτωθούν πουλώντας το στο eBay ακόμη και σε πενταπλάσια τιμή. Και το πιο φοβερό; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ακόμα να το αγοράσουν.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ