Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες των παιδιών που σκότωσαν οι Ταλιμπάν

Article featured image
Article featured image

Η πρόσφατη εισβολή Ταλιμπάν σε σχολείο του Πακιστάν ήταν αδιαμφισβήτητα η πιο ειδεχθής τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας, αφήνοντας πίσω της δεκάδες αθώα θύματα, ως επί το πλείστον παιδιά.

Καθώς ολοκληρώνονται οι μαζικές κηδείες σε όλη την Πεσαβάρ κατά το τριήμερο εθνικό πένθος, άρχισαν να κυκλόφορούν οι φωτογραφίες των νεαρών θυμάτων της τραγωδίας.

 

Είναι πραγματικά δύσκολη η στιγμή που ένας δημοσιογράφος βρίσκεται απέναντι στο δίλημμα κατά πόσο θα πρέπει να αναδημοσιεύσει ή όχι κάποιες φωτογραφίες και ειδικά όταν αυτές απεικονίζουν μικρά παιδιά. Ειλικρινά πιστεύουμε όμως, πως σε κάποιες περιπτώσεις, μόνο οι εικόνες μπορούν να αναδείξουν το πραγματικό δράμα πίσω από μια είδηση, τη βαρβαρότητα και το μίσος που τρέφουν κάποιοι άνθρωποι σε βάρος άλλων, αλλά και να κινητοποιήσουν όλους τους υπόλοιπους έτσι ώστε να γίνει τελικά κάτι για να σταματήσει αυτή η χυδαιότητα και η παράνοια στην οποία γινόμαστε μάρτυρες. Αντιλαμβάνεστε; Μπήκαν σε σχολείο και έσφαξαν 132 παιδιά...

Εκτός από τους μαθητές, δολοφονήθηκαν και δύο καθηγητές που κάηκαν ζωντανοί μπροστά από τους μαθητές τους, καθώς προσπάθησαν να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο καλύτεροι φίλοι, οι οποίοι βρέθηκαν δίπλα δίπλα νεκροί μετά τον τρίωρο καταιγισμό από σφαίρες. Μία σελίδα στο Facebook δημιουργήθηκε στη μνήμη τους και συγκέντρωσε 20.000 likes λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία.

Καθώς η Πεσαβάρ συγκεντρώνει τα συντρίμμια της μετά την τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων αναζητούν απελπισμένα τους αγαπημένους τους ελπίζοντας να έχουν διασωθεί από τη σφαγή, μόνο για να ακούσουν τα καταστροφικά νέα ότι βρέθηκαν νεκροί.

Ο απολογισμός της τραγωδίας απαριθμεί μέχρι τώρα συνολικά 148 νεκρούς, εκ των οποίων οι 132 ήταν παιδιά!

 






















[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ