Όσα είπαν στη συνέντευξη τύπου οι γονείς των Ρωμανού και Μιχαηλίδη

Article featured image
Article featured image

Η συνέντευξη τύπου με τους γονείς των αναρχικών κρατούμενων και απεργών πείνας έγινε στο θέατρο Εμπρός.

 

Πρώτη μίλησε η μητέρα του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου (συμμετείχε στη ληστεία στο Βελβεντό με τους απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και Νίκο Ρωμανό) η οποία είναι και η γιατρός των απεργών πείνας. «Μιλάω ως μάνα και γιατρός», είπε και σημείωσε ότι ο Ρωμανός είναι η «ενσάρκωση της αντίστασης» και πως το Κράτος πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, απηύθυνε κάλεσμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να «καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του» και πρόσθεσε: «Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος».

Ο  πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, έκανε έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και τον γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση», ενώ ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου τόνισε ότι «δεν υπάρχει Δημοκρατία πουθενά». «Ένας λαός που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό την ουτοπία, διαλύεται».

  

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των δύο απεργών πείνας.

Το απόγευμα στις 6 έχει προγραμματιστεί στο Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πεινάς, Νίκο Ρωμανό.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ