Όταν το «Αυτή ήταν η χρονιά σου» που μας λέει το Facebook είναι τουλάχιστον άκυρο

Article featured image
Article featured image

Δεν άρεσε σε όλους η «ανασκόπηση της χρονιάς» του Facebook. Τουλάχιστον σε μια περίπτωση, που ήρθε πολύ πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, το κοινωνικό δίκτυο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από ένα χρήστη για τον οποίο πραγματοποίησε μια «ατυχή» ανασκόπηση.

 

Το είδαμε και το εμπεδώσαμε. Η «Ανασκόπηση της Χρονιάς» κάθε χρήστη του Facebook, αναρτήθηκε από εκατομμύρια κόσμου και γέμισε τα χρονολόγιά μας, αποτελούμενη από τις φωτογραφίες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα σχόλια, likes και shares μέσα στο 2014.

Όμως, όπως αναφέρει ο Independent, υπήρξε τουλάχιστον μια περίπτωση όπου το κοινωνικό δίκτυο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από έναν χρήστη αφού οι φωτογραφίες της αυτοματοποιημένης ανασκόπησης ανέσυραν τις χειρότερες μνήμες του για μια χρονιά που θα ήθελε να διαγράψει από τη μνήμη του.

O προγραμματιστής Eric Meyer ανέβασε ένα επικριτικό, όσο και στενάχωρο blog post κατά του αλγόριθμου του Facebook που συνέταξε την «ανασκόπηση της χρονιάς», η οποία τον «εξανάγκασε» να δει τη φωτογραφία της εξάχρονης κόρης του, που πέθανε από καρκίνο μέσα στο 2014, την ημέρα των γενεθλίων της.

Μεταξύ άλλων ο προγραμματιστής αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Για όλους εμάς που ζήσαμε την απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου, η περάσαμε αρκετό καιρό σε νοσοκομεία ή υποφέραμε από ένα διαζύγιο ή οποιαδήποτε άλλη κρίση μπορεί να χτυπήσει κάποιον, μάλλον δεν θέλουμε να ρίξουμε καμιά ματιά στο έτος που πέρασε.

Το να μου δείξει το Facebook το πρόσωπο της εκλιπούσας κόρης μου γράφοντας από κάτω «αυτή ήταν η χρονιά σου» ήταν εντελώς άκυρο. Θα ήταν λάθος εάν αυτό ήταν ευθύνη ενός ανθρώπου, όμως όταν αυτή η λίστα δημιουργείται αυτόματα από έναν αλγόριθμο, είναι εντελώς άστοχο».

Μιλώντας για το περιστατικό στην Washington Post, εκπρόσωπος του Facebook, δήλωσε: «Πολύς κόσμος απόλαυσε την εφαρμογή της ανασκόπησης της χρονιάς, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ξεκάθαρο ότι αντί να χαροποιήσουμε, προκαλέσαμε θλίψη στον χρήστη. Του είμαστε ευγνώμονες που αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του, για να εκφράσει αυτή την πολύτιμη κριτική, που θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, και του ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ