Έφτασε το drone για σέλφι

Article featured image
Article featured image

Ο συνδυασμός σέλφι και drone ήταν αναπόφευκτος και οι δημιουργοί του «ZANO» έχουν ψηλούς στόχους για το νέο τους γκάτζετ. 



Σύμφωνα με τη σελίδα τους στη γνωστή σελίδα crowdfunding Kickstarter, το ZANO αποτελεί το πιο εξελιγμένο nano-drone στον κόσμο.

Το μικρό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος συνδέεται με το smartphone του κατόχου του, είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει στην παλάμη του χεριού και είναι αρκετά «έξυπνο» για να μπορεί να πετάει και μόνο του.

Υποστηρίζει τόσο iOS όσο και Android και συνδέεται με τη συσκευή που αποτελεί το «κέντρο ελέγχου» του μέσω WiFi, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο «όπως ποτέ άλλοτε».

Μία σειρά αισθητήρων λειτουργούν μαζί απρόσκοπτα για να επιτρέπουν στο ΖΑΝΟ να αποφεύγει εμπόδια, να διατηρεί τη θέση του και να «ξέρει» ακριβώς πού βρίσκεται σε σχέση με την «έξυπνη» συσκευή του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Πρακτικά ο έλεγχός του γίνεται μέσω ενός εικονικού «καλωδίου» που το συνδέει με τη συσκευή, κάτι που συνεπάγεται απλό έλεγχο μέσω χειρονομιών: ο χρήστης κινεί το τηλέφωνό του αριστερά ή δεξιά, μπροστά ή πίσω, και το drone ακολουθεί, ενώ παράλληλα είναι δυνατός έλεγχος μέσω εικονικών joysticks στην οθόνη. Εάν «αντιληφθεί» ότι έχει απομακρυνθεί πολύ ή ότι τελειώνει η μπαταρία του, επιστρέφει αυτόματα.

Μία αξιοσημείωτη δυνατότητά του επίσης είναι το «Follow me»: το drone καταγράφει την απόσταση από τον χρήστη και τη διατηρεί, ακόμα και αν αυτός κινείται, ακολουθώντας τον και αποφεύγοντας πιθανά εμπόδια- κάτι που το καθιστά ένα ιδανικό εργαλείο για αυτοφωτογραφήσεις (selfies) και λήψη βίντεο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ