Ιδού το πόρισμα για τις επίμαχες φωτογραφίες

Article featured image
Article featured image

«Αχρείαστη, δυσανάλογα δραστική και κατασταλτική» θεώρησε την απομάκρυνση των φωτογραφιών από την επίμαχη έκθεση φωτογραφίας της Πάολας Ρεβενιώτη η Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου σημειώνει πως «Η απαγόρευση, η υπαγωγή των φωτογραφιών στον πυρήνα της παρανομίας δεν ήταν σε καμία περίπτωση η πιο πρόσφορη λύση αλλά η πιο εύκολη» ενώ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε κανένας διάλογος ούτε με τους διοργανωτές της έκθεσης, ούτε με το Δήμο αλλά ούτε και με τη δημιουργό, ούτε αναζητήθηκαν ηπιότερες και εναλλακτικές λύσεις.

«Στην υπό εξέταση περίπτωση, δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο η απεικόνιση ενός γυμνού σώματος, ακόμα και σε ‘κοινή θέα’ θεωρήθηκε αισχρό θέμα, με την έννοια του Νόμου που εφαρμόστηκε, ικανού μάλιστα να διαφθείρει όσους το έβλεπαν», σημειώνει η Ε. Σαββίδου η οποία υπέβαλε την εν λόγω τοποθέτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με την εισήγηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης του Νόμου περί Αισχρών Θεμάτων, συμπληρώνοντας πως «Σήμερα τα ζητήματα αυτά τυγχάνουν συνεχούς επαναδιαπραγμάτευσης, κοινωνικής, νομικής, καλλιτεχνικής και έχουν ενταχθεί στον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ