Επιλέγουμε συνειδητά, το κόμμα της πιο πάνω πρότασης να μπαίνει μετά το μη. Αρχίσαμε τις έρευνες, παρόλο που πιστεύουμε στη μαγική επίδραση του sex πάνω μας. Αλλά λίγο το καλοκαίρι, λίγο που κάνουμε τη διαδικτυακή περιήγηση επιστήμη, αναδημοσιεύουμε έρευνες που υπέπεσαν στην αντίληψή μας.
Shopping VS Οργασμού
Είναι κρίμα να το μάθει το έτερόν σας ήμισυ, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Westminster απέδειξαν ότι τα ψώνια των γυναικών, ανεξάρτητα αν αφορούν supermarket, ρούχα, καλλυντικά ή ακόμη και την αγορά ενός αυτοκινήτου, προκαλούν τον ίδιο ερεθισμό και την ίδια σεξουαλική διέγερση με το καλύτερο σεξ. Οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τον εγκέφαλο 50 γυναικών, μέσω αξονικής, την ώρα που έκαναν διάφορες δραστηριότητες και κατέγραφαν τις αντιδράσεις. Το εντυπωσιακό είναι πως η συναισθηματική δραστηριότητα του εγκεφάλου των γυναικών κατά τη διάρκεια των αγορών ήταν τόσο έντονη όσο και όταν έκαναν σεξ!
Σπέρμα, το θεραπευτικό
Τι σου είναι η επιστήμη! Γεμάτη εκπλήξεις και κίνητρα. Γιατί, αν μη τι άλλο, η έρευνα αυτή σου δίνει το κατάλληλο κίνητρο για να κάνεις περισσότερο sex, καθώς αποδεικνύει πόσο καλό κάνει στο γυναικείο οργανισμό το σπέρμα. Μόλις ένα μόριο σπέρματος είναι ικανό να μεταλλάξει μια σειρά γυναικείων γονιδίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνοντας την όραση, αυξάνοντας τη γονιμότητα, αλλά και αλλάζοντας τις συνήθειες ύπνου και διατροφής. Αν και σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν στις μύγες, οι επιστήμονες του University of East Anglia θεωρούν ότι πολλά από αυτά ισχύουν και για τις γυναίκες. Οι έρευνές τους εστίασαν σε μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα σπερματοζωάρια, γνωστή και ως «πεπτίδιο του σεξ», η οποία επιφέρει αλλαγές και αντιδράσεις σε μια σειρά γονιδίων, οι οποίες γίνονται αντιληπτές σε διαφορετικούς χρόνους και διάφορα σημεία του σώματος μετά τη σεξουαλική επαφή. «Εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας αινιγματικής πρωτεΐνης του σπέρματος και ανακαλύψαμε σημαντικές μεταβολές σε γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των ωαρίων, την πρόωρη εμβρυογένεση, την ανοσία, τη συμπεριφορά και παραδόξως τα μονοπάτια της όρασης» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τρέισι Τσάπμαν, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρωτεΐνη «μέγα ρυθμιστή», καθώς χαρίζει στα αρσενικά επιρροή πάνω στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών.