Δικαστήριο απαγόρευσε το παραλήρημα γυναίκας στο Facebook

Article featured image
Article featured image

Η οικογένεια του πρώην άντρα μιας γυναίκας βρέθηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι τα status αυτής της γυναίκας στο Facebook είναι τρομαχτικά και πρέπει να απαγορευτούν: μέσα στα παραληρήματά της η γυναίκα ανέφερε τον δολοφόνο κατ' εξακολούθηση Jeffrey Dahmer, τον Σατανά, τον Χίτλερ και την Αποκάλυψη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ήδη καταδικαστεί με αναστολή για απόπειρα απαγωγής των δυο της παιδιών, τα οποία σχεδίαζε να μεταφέρει στον Καναδά. Ο δικαστής το 2011 της απαγόρεψε να γράφει για τα παιδιά της και τον άντρα της στο Facebook. Όμως το 2012 η γυναίκα αυτή επέστρεψε στο Facebook χρησιμοποιώντας τη λέξη 'Camelot' όταν ήθελε να αναφερθεί στην οικογένειά της. Ο δικαστής θεώρησε πως αυτό ήταν παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Η γυναίκα έκανε έφεση, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά της σχετικά με την ελευθερία του λόγου αλλά ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο διαφώνησε, επιχειρηματολογώντας ότι οι περιορισμός ήταν πολύ συγκεκριμένος και δεν απαγορεύεται να γράφει για άλλα θέματα.   Τα στοιχεία της γυναίκας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για να προστατευτούν τα μέλη της οικογένειας του πρώην άντρα της. 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ