Να οργανωθούμε ρε παιδιά…

Article featured image
Article featured image

Πριν δύο μήνες γέλασα πολύ με κολλητό μου που διαπίστωσε πως θείος του παντρεύεται την ημέρα του τελικού του Μουντιάλ. Το συγκεκριμένο άτομο τη νύχτα βλέπει σε επαναλήψεις αγώνες άσχετων πρωταθλημάτων, το πρωί διαβάζει ρεπορτάζ από 10 ιστοσελίδες και παρακολουθεί τις αθλητικές ειδήσεις από κάθε πιθανή και απίθανη πηγή. Αντιλαμβάνεστε, το να χάσει τον τελικό του Μουντιάλ είναι εφάμιλλο στην κλίμακα εκνευρισμού με το να σου κουτσουλίσει πουλί πάνω σε άσπρο πουκάμισο λίγο πριν μπεις σε interview με εταιρία που παρασκευάζει απορρυπαντικά.

Την περασμένη εβδομάδα το γέλιο μου βγήκε ξινό αφού κάπου μεταξύ άσχετης ενδοοικογενειακής συζήτησης πληροφορήθηκα ότι ο γάμος μιας φίλης της συζύγου μου είναι το Σάββατο. Όχι οποιοδήποτε Σάββατο, το Σάββατο του τελικού του Champions League. Δηλαδή, την ώρα που η παρέα μου θα κάνει barbeque και θα παρακολουθεί αγώνα, εγώ θα πηγαινοέρχομαι από την αίθουσα δεξιώσεων στη καφετέρια για να δω μερικές φάσεις! Είναι κάπου εκεί που ο Murphy μαθαίνει νέες λέξεις για τον ίδιο, την οικογένειά του και το νόμο του.

Και καλά να καταλάβω να κανονίσεις τον γάμο σου, τη βάπτισή σου ή την επέτειο γάμο σου σε ημερομηνία που υπάρχει αγώνας ελληνικού ή κυπριακού πρωταθλήματος όπου ο προγραμματισμός είναι άγνωστη έννοια. Ο τελικός του Champions League που είναι προγραμματισμένος εδώ και 2 χρόνια πως μας διαφεύγει; Ο τελικός του Mundial; Και άντε ο γαμπρός κι η νύφη μπορεί να μην ασχολούνται με το άθλημα και δεν τους ενδιαφέρει. Ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε να τους ενημερώσει; Ο πεθερός, ο κουμπάρος; Κανένας δεν ενδιαφέρεται; Αν δηλαδή έκλειναν το γάμο στο Τρόοδος Ιανουάριο, για να γίνει στην αυλή, δεν θα τους έλεγε κάποιος να το ξανασκεφτούν επειδή παίζει να χιονίζει και να φύγουν όλοι οι καλεσμένοι με πνευμονία;

Κανονικά θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να βγάλει μια απόφαση και να ενημερώνουν οι εκκλησίες ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες αν πραγματοποιηθεί γάμος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί εκνευρισμός. Όπως σου λένε ότι την τάδε και τη δείνα ημερομηνία δεν μπορεί να τελεστεί μυστήριο επειδή γιορτάζει ο Άγιος Ναβουχοδονόσορ, ας εντάξουν και τα μεγάλα event στο εορτολόγιο να τελειώνουμε.

(Σ.Σ.  Το γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί με δύο ισπανικές ομάδες και μάλιστα την σταχτοπούτα της σεζόν, Αθλέτικο, εντείνει τον εκνευρισμό. Για χάρη του φίλου μου και του θείου του, ελπίζω στον τελικό του Μουντιάλ να μην περάσει η Ελλάδα γιατί είναι κρίμα να έχουμε οικογενειακά δράματα).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ