«Κέντρο εικαστικής δημιουργίας» η Αγία Νάπα

Article featured image
Article featured image

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι λέξεις «Αγία Νάπα» και «πολιτισμός» δεν συνυπάρχουν ιδιαίτερα συχνά στην ίδια πρόταση. Τα εγκαίνια, επομένως, Πάρκου Γλυπτικής στην τουριστική πόλη, στο οποίο θα φιλοξενούνται συνολικά 16 έργα, καταξιωμένων κιόλας, καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα, αποτελεί μια αρκετά ευχάριστη είδηση.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν αυτή την Κυριακή, 11 του μήνα και αποτελούν συνέχεια στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής που ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο και στο οποίο λαμβάνουν μέρος 16 καλλιτέχνες, από τους οποίους 10 είναι μέλη του ΕΚΑΤΕ Κύπρου και καλλιτέχνες της επαρχίας Αμμοχώστου ενώ 6 είναι μέλη του ΕΕΤΕ Ελλάδος

Κέντρο πολιτισμού και εικαστικής δημιουργίας

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «από την πρώτη ημέρα που οι καλλιτέχνες άρχισαν να κάνουν τα έργα τους στο χώρο, αρκετά σχολεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου μετέφεραν τους μαθητές τους για να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες εν δράσει. Με δεδομένο ότι οι καλλιτέχνες είναι υψηλού επιπέδου και ποιότητας, είναι επόμενο ότι τα γλυπτά είναι πραγματικά εντυπωσιακά».

Προχωρώντας αρκετά βήματα παραπέρα, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το Πάρκο Γλυπτικής, «θα αποτελέσει ακόμα ένα σημείο αναφοράς για την Αγία Νάπα στην προσπάθεια της να καταστεί Κέντρο Πολιτισμού και Εικαστικής Δημιουργίας. Μέχρι στιγμής τα γλυπτά έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές τόσο από τους απλούς επισκέπτες όσο και από ειδικούς στο είδος». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ