Τι κρατώ από τον 4ο κύκλο του Game of Thrones...

Article featured image
Article featured image

Ακόμα μια εντυπωσιακή σεζόν του «Game of Thrones» φτάνει αισίως (που λέει ο λόγος) στο τέλος της... Άντε τώρα... Ποιος περιμένει μέχρι τον Απρίλιο του 2015 για να δει τα επόμενα επεισόδια; Αυτή δεν είναι σειρά. Είναι «ναρκωτικό». Τρελός εθισμός! Μια ανάσα μόλις πριν το τέλος του 4ου κύκλου και αφού ήδη νιώθω τη στέρηση να κυριεύει κάθε κύτταρο του κορμιού μου, αναπολώ τις 10 αγαπημένες μου σκηνές της φετινής σεζόν... Είστε έτοιμοι -ψυχολογικά- για το μεγάλο φινάλε; Προσοχή! Το παρακάτω κείμενο περιέχει spoilers γι’ αυτό διαβάστε το μόνο αν έχετε δει όλα τα επεισόδια του 4ου κύκλου!

 

10. Μαύρος Κύκνος

Πόσο κλάμα; Πόσος οδυρμός; Έλεος! Τόσα δάκρυα ούτε η Μάρθα Βούρτση! Ευτυχώς, για καλή μας τύχη, στο 8ο επεισόδιο της σειράς είδαμε την απόλυτη μεταμόρφωση της Sansa. Από καλό και ανυπεράσπιστο αθώο κοριτσάκι, έγινε μια σέξι και dark μοιραία γυναίκα. Μάλιστα η (οσκαρικού επιπέδου) ψευδομαρτυρία της στους ευγενείς του Βέιλ αναφορικά με το θάνατο της «wacko» θείας της (όπου υπερασπίστηκε τον Petyr Baelish-γνωστό κυρίως ως Littlefinger), μας επιβεβαίωσε αυτό που τόσες σεζόν περιμέναμε: Όχι πια δάκρυα! Η Sansa επιτέλους έγινε γυναίκα! Και τι γυναίκα. Δηλητήριο!



 

9. Με προδώσαν οι φίλοι μου...

Αχ βρε Khaleesi μου τι σου έμελλε να πάθεις (και να μάθεις). Τέσσερις ολόκληρες σεζόν τον είχες στο πλευρό σου. Τον εμπιστευόσουν. Τον άκουγες. Τον είχες σαν πατέρα, σαν αδελφό. Και τι κατάλαβες; Σε πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο. Εσύ όμως κυρία! Στο ύψος σου (αν και είσαι 1.60 με το ζόρι). Του χάρισες τη ζωή και τον άφησες να τον κυνηγούν οι τύψεις και οι Ερινύες. Στο 8ο επεισόδιο του “Game of Thrones” η αγαπημένη σε όλους Daenerys Targaryen πέφτει από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτει (εσκεμμένα φυσικά) μέσω μιας επιστολής, ότι ο πολυαγαπημένος φίλος και προστάτης της Jorah, ήταν τελικά κατάσκοπος των Lannister.

 

8. Cool as ice

Και εκεί που αναρωτιόμασταν τέσσερα ολόκληρα χρόνια ποιοι είναι αυτοί οι ασχημομούρηδες White Walkers και από που στο καλό εμφανίστηκαν, ήρθε το 4ο επεισόδιο του 4ου κύκλου να μας δώσει κάποιες (αν και όχι τόσο διαφωτιστικές) απαντήσεις... Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, βλέπουμε έναν ιππέα με ψυχρά διάφανα μπλε δολοφονικά μάτια, καβάλα πάνω στο άλογο, να κρατά ένα από τα νεογέννητα αγοράκια του αιμομίκτη Craster (που συνήθιζε να τα αφήνει ως δώρο-θυσία στους Θεούς) και να το μεταμορφώνει με ένα του άγγιγμα σε White Walker... Ένας στρατός από ζόμπι δημιουργείται...



 

7. Θέλω να πετάξω τώρα!

Θα μπορούσε άνετα να είναι η αδελφή της Kathy Bates στο «Misery» ή ξαδέλφη της Glenn Close στο «Fatal Attraction». Τρελή κι αλλοπαρμένη! Σε κάνει να το σκέφτεσαι δυο φορές για το αν πρέπει να γίνεις μητέρα. Σίγουρα έχει κάνει όλες τις λεχώνες να μην θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους όπως λέει και η φίλη μου η Μαρία. Στο 7ο επεισόδιο της σειράς, η θεία Lysa (Λύσσα Κακιά!) αφού βλέπει τον αγαπητικό της Littlefinger να χαϊδολογά την ανιψία της, τρελαίνεται. Αρπάζει την Sansa απ’ το μαλλί (η οποία δεν θέλει και πολύ να αρχίσει τα κλάματα) και απειλεί ότι θα την πετάξει από τη «Φεγγαρόπορτα». Έλα που όμως της γυρίζει μπούμερανγκ...

 

6. Σούπερ (σέξι) γιαγιά

Και εκεί που η «εύθυμη χήρα» (τρεις έχει θάψει η «μαυροφίδα»!) Margaery «θρηνεί» για τον χαμό του «αγαπημένου» της King Joffrey, η γιαγιά Olenna (που της αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει να μείνει παντρεμένη με αυτό το τέρας) της εξομολογείται ότι όταν ήταν νέα, μπήκε «καταλάθος» στο δωμάτιο του αρραβωνιαστικού της αδελφής της και με τα καυτά σεξουαλικά της κόλπα τον έκανε να μην μπορεί να ξεκολλήσει από πάνω της και στην πορεία να την παντρευτεί... «Ήμουν καλή. Ήμουν πολύ καλή!» λέει στην εγγονή της. Ίσως η πιο θεϊκή ατάκα της φετινής σεζόν!



 

5. Τα βέλη του έρωτα...

Το 9ο επεισόδιο του 4ου κύκλου ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στη μάχη του Castle Black. Εν μέσω χαλασμού και μετά από μια ολόκληρη σεζόν, η «Άγρια» Ingrid συναντά επιτέλους ξανά τον «Φύλακα» Jon Snow. Η συνάντηση τους όμως δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα, αφού το βέλος ενός μικρού αγοριού καρφώνεται στην καρδιά της. «Έπρεπε να μείνουμε στη σπηλιά» της λέει με δάκρυα στα μάτια ο Jon. «Δεν ξέρεις τίποτα Jon Snow…» του απαντά η Ingrid, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. Τι κρίμα...

 

4. Κρίση, με πιάνει κρίση!

Δεν το σκότωσε το κωλόπαιδο, αλλά πολύ θα το ήθελε (όπως και εμείς). Η αδελφή του θέλει να τον δει νεκρό πάση θυσία. Ο πατέρας του τον μισεί από παιδί, επειδή γεννήθηκε νάνος. Αυτό άλλωστε είναι το «έγκλημα» του και γι’ αυτό δικάζεται μια ολόκληρη ζωή. Κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Joffrey, o Tyrion λυγίζει όταν η ερωμένη του Sei τον κατηγορεί ότι συνωμότησε με την Sansa για να δηλητηριάσουν τον Joffrey. Μετά από έναν αποστομωτικό μονόλογο, ο Tyrion ζητά από το δικαστήριο να γίνει δίκη με μονομαχία. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

 

3. Τραβάτε με κι ας κλαίω

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενόχλησε τόσο πολύ η συγκεκριμένη σκηνή... Τόσα και τόσα είδαμε στο «Game of Thrones», αυτό τους πείραξε στην Αμερική; Μα ποιος βιασμός; Μιλάμε για την ίδια αδίστακτη γυναίκα που έκανε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία παιδιά με τον ίδιο της τον αδελφό; Ακραία σκηνή όταν η Cersei και ο Jaime κάνουν σεξ δίπλα από το πτώμα του παιδιού τους και αρρωστήμενη δεν αντιλέγω... Όπως άλλωστε και η σχέση τους. Βιασμό εγώ πάντως όμως δεν είδα!

 

2. Πόσο γλυκά με σκοτώνεις...

Φέρτε σαμπάνιες. Κερασμένο από εμένα όλο το μαγαζί! Μεγάλη χαρά μας έδωσε η 4η σεζόν της σειράς, από το δεύτερο κιόλας επεισόδιο! Ήταν η τούρτα; Ήταν το κρασί; (ήταν το δηλητήριο μέσα στο κρασί τελικά...). Ένα είναι το σίγουρο: King Joffrey τέλος. Πάπαλα. Μας τελείωσε. Ο πιο μισητός χαρακτήρας του «Game of Thrones» μας άφησε χρόνους την ημέρα του «μοβ» γάμου. Δεν θα μας λείψεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κωλόπαιδο!

 

1. Έλα να σου πετάξω τα μάτια έξω!

Και εκεί που πίστευα ότι το χειρότερο που θα μπορούσα να δω στο Game of Thrones ήταν ο βίαιος θάνατος της Catelyn, του Robb, της αρραβωνιαστικιάς και του αγέννητου παιδιού τους, να σου ξανά η ανατροπή στο 8ο επεισόδιο της 4ης σεζόν που με άφησε (ξανά) με το στόμα ανοιχτό... «Αυτή δεν είναι η μέρα που θα πεθάνω» λέει με απόλυτη σιγουριά -τρομάρα του- ο σωτήρας του Tyrion, Oberyn, στην αγαπημένη του Ellaria λίγο πριν τη μονομαχία του με το «Βουνό». Και εκεί που όλοι παρακολουθούσαμε με ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη, τον Oberyn να κατατροπώνει τον τεράστιο άνδρα (ο οποίος στο παρελθόν είχε βιάσει και είχε σκοτώσει την αδελφή του Elia και τα παιδιά της), σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα η χαρά μας μετατράπηκε σε εφιάλτη... Το θέαμα; Αποκρουστικό!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ