Η έκθεση «Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας» αποσκοπεί, μέσα από την γλώσσα της ζωγραφικής, να μιλήσει για ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο σήμερα, που είναι η δίωξη του Φάλουν Ντάφα.
Θέτει επίσης και καίρια ερωτήματα όπως: Ποιο είναι το νόημα και η αξία της ανθρώπινης ζωής; Υπάρχει καλοσύνη; Και ποιες είναι εκείνες οι θεμελιώδεις αξίες που τελικά μας κάνουν ανθρώπους;
Η έκθεση περιστρέφεται γύρω από το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκονγκ. Το Φάλουν Ντάφα αποτελεί παραδοσιακή κινέζικη μορφή εξάσκησης νου και σώματος. Περιέχει πέντε ήρεμες ασκήσεις καθώς και την καλλιέργεια του χαρακτήρα του ατόμου σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές, Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα.
Το Φάλουν Ντάφα έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα την δεκαετία του 1990. Μέσα σε μόλις επτά χρόνια από την πρώτη δημοσίευση του το 1992, έφτασε να είναι η πιο δημοφιλής εξάσκηση στην Κίνα με τους ανθρώπους που το εξασκούν να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Οι άνθρωποι είδαν αξιοσημείωτα οφέλη στην υγεία τους, μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, καθώς και αρμονικότερες σχέσεις με τους άλλους.
Όμως το 1999, το καθεστώς της Κίνα, φοβούμενο την αυξανόμενη δημοτικότητα του Φάλουν Ντάφα και ενώ δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για το καθεστώς, αποφασίζει να το κηρύξει παράνομο και ξεκινάει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία βίας, δυσφήμησης και καταστολής. Από τότε εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και βασανιστεί ενώ άγνωστος είναι ο πραγματικός αριθμός εκείνων που έχουν πεθάνει στις φυλακές και στα στρατόπεδα εργασίας.
Ο Τζανγκ Κουνλούν, διάσημος Κινέζος γλύπτης πριν το 1999, έγινε ο ίδιος στόχος της δίωξης μετά το 1999, επειδή ασκούσε Φάλουν Ντάφα. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε βάναυσα στην Κίνα. Το 2001 μετά από παρέμβαση της καναδικής κυβέρνησης απελευθερώθηκε και διέφυγε στην Αμερική. Εκεί κατάφερε να συγκεντρώσει και άλλους καλλιτέχνες ασκούμενους του Φάλουν Ντάφα, μαζί με τους οποίους ξεκίνησε την έκθεση «Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας». Ο σκοπός του ήταν να πει στο κόσμο ότι το Φάλουν Ντάφα είναι κάτι καλό, παρά τα ψέματα του καθεστώτος, αλλά και να φέρει στο φως, μέσα από την γλώσσα της τέχνης, την αδικία που έχουν υποστεί εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι στην Κίνα.
Παρασκευή 27 Ιουνίου - Σάββατο 5 Ιουλίου, Lellos Artpoint (πλησίον Columbia Plaza), Λεμεσός. 10.00-13.00 & 16.00-21.00.
Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Ιουνίου, 19.30.