Ο Μικρός Πρίγκιπας στη σκηνή του Παλλάς

Article featured image
Article featured image

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», το «Καλύτερο Βιβλίο του 20ού αιώνα» ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο, για μικρούς και μεγάλους, με τα 140 εκατομμύρια πωλήσεις, που ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Βιβλίο του 20ου αιώνα στη Γαλλία και  μεταφράστηκε σε 250 γλώσσες, έρχεται στο θέατρο από τις Alpha Square του Ανδρέα Αραούζου και The White Angel Company του Γιώργου Γ. Παπαγεωργίου με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Ο συγγραφέας δημιούργησε ένα πρόσωπο-σύμβολο της αθωότητας, που θυμίζει σε όλους μας την ικανότητα να βλέπει κανείς την ουσία της ζωής «με τα μάτια της καρδιάς» αλλά και την πεποίθηση των παιδιών ότι «οι μεγάλοι είναι πολύ περίεργα πλάσματα!».

Η Μαρίνα Αργυρίδου θα αναλάβει το ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα και ο Μάριος Κωνσταντίνου και η Αλεξία Παρασκευά θα υποδυθούν όλα τα πρόσωπα και σύμβολα που θα συναντήσει ο μικρός ήρωας στο μαγικό του ταξίδι, τόσο στη Γη όσο και στους άλλους αστεροειδείς.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και μετάφραση Μελίνας Καρακώστα. Τα video animations του Αιμίλιου Αβραάμ, που χρωματίζουν το σκηνικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα, και τα κοστούμια που σχεδιάζει η Κρίστη Πολυδώρου είναι βασισμένα στα σκίτσα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που αγαπήσαμε στις σελίδες του βιβλίου. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Γρηγόρης Παπαγεωργίου και τη μουσική ο Γιάννης Χατζηλοΐζου.

Το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, με τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00. Στις 5 Οκτωβρίου θα δοθούν δύο παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Εισιτήρια: €8. Λευκωσία: http://www.tickethour.com.cy/ και όλα τα σημεία ACS courier & Λεμεσός: http://www.rialto.com.cy/ και το ταμείο του θεάτρου, τηλ. 77777745. Πληροφορίες: 77777040  |  http://www.alphasquare.com.cy/  |  www.facebook.com/alphasquare.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ