Μετά το καλοκαίρι, τι; [11 + 1 πράγματα που έχουμε να περιμένουμε]

Article featured image
Article featured image

Η επιστροφή από τις διακοπές συνοδεύεται πάντοτε από μια μικρή μελαγχολία. Για κάποιο λόγο πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι όλα καλύτερα -ο ήλιος, η θάλασσα, οι διακοπές, οι γεύσεις, οι εικόνες, οι εμπειρίες... Και μετά, πάλι, συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά που έχεις να περιμένεις μπορούν άνετα να αναπληρώσουν ακόμα και να ξεπεράσουν σε απόλαυση όλα αυτά που σου έδωσε το καλοκαίρι.

 

Ο μέγιστος και πολύ δημοφιλής (με όλη τη σημασία της λέξης) καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης έρχεται για συναυλία στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 20 Σεπτεμβρίου και τα εισιτήρια άρχισαν να εξαφανίζονται ως δια μαγείας.



 

Το The Afro Banana Republic Festival επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, το διήμερο 12 & 13 Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας όλους εμάς στην απόλυτη μουσική κοινότητα, η οποία μάλιστα φέτος θα συνδυάζει-φιλοξενεί και δράσεις από πολλές ακόμα τέχνες.



Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φετινού Nicosia Beer Fest, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10-14 Σεπτεμβρίου στην Τάφρο Κωστάντζα, θα είναι απίστευτα πλούσιο αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους Μιχάλη Χατζηγιάννη (10/9), Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Πάνο Μουζουράκη για τις 11/9, Ευριδίκη, Δημήτρη Κοργιαλά, Λάκη Παπαδόπουλο και τους Κύπριους The Tease για τις 12/9, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μελίνα Κανά στις 13/9, Onirama στις 14/9… Που αλλού μπορείς να ακούσεις τέτοιες φωνές, με €5, πίνοντας μάλιστα και τη μπιρίτσα σου;



 

Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2014, το οποίο θα έχει διάρκεια από Σεπτέμβριο μέχρι Οκτώβριο, θα υπάρχει έντονο κυπριακό στοιχείο, εξ ου και θα παρακολουθήσουμε ως επί το πλείστον καλλιτεχνικές προτάσεις με κυπριακή συμμετοχή αλλά και κυπριακές παραγωγές. Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα και σίγουρα κάτι θα σου «ταιριάζει».



Ομήρου ΙΛΙΑΔΑ - Μια μνημειώδης και επική παράσταση του σημαντικού σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού

 

Αυτή κι αν είναι συνάντηση κορυφής! Οι Χάρις Αλεξίου και Τάνια Τσανακλίδου, μαζί και με τους Nouveau Sextet, έρχονται Κύπρο για δυο συναυλίες σε Λευκωσία και Λάρνακα, στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας στις 18 Σεπτεμβρίου και στο Παττίχειο Αμφιθέατρο στις 19 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα. Πληροφορίες 99306626.



 

Cyprus Rally 2014. Ζήσε το! Αυτό μας παροτρύνουν να κάνουμε οι διοργανωτές. Η φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί μεταξύ 19-21 Σεπτεμβρίου και θα έχει ως βάση τη Λευκωσία, περιλαμβάνει δεκαπέντε ειδικές διαδρομές και 773,34 χιλιόμετρα! Σημαντικό είναι πως το φετινό Ράλι Κύπρος θα μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, αφού πρόκειται για τον ένατο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, κάτι που το καθιστά το μοναδικό Ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Πληροφορίες 22313233.



 

Μετά τις εμφανίσεις του Ιουλίου σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφουν στην Κύπρο στις 13 Σεπτεμβρίου, αυτή την φορά τα «Ιεροκήπια 2014» του Δήμου Γεροσκήπου. Πληροφορίες 77777040.



 

Το Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival, το οποίο φέτος πραγματοποιείται μεταξύ 5 και 10 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, πέραν από τα δεκάδες διαφορετικά είδη μπίρας που μας προτείνει, φιλοξενεί παράλληλα και σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης με την ορχήστρα του Μητροπάνου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο DJ Νίκος Σουλιώτης, οι Μέλισσες, οι Minus One, Zilla Project, 40+ Rock Band κ.α. Πληροφορίες 22485420.



Πίνουμε μπίρες και ακούμε Μέλιsses

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η οποία έρχεται για 4 εμφανίσεις σε Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία, αναμφισβήτητα επιβεβαιώνει με κάθε εμφάνισή της την πληθωρική της προσωπικότητα και καταθέτει ακομπλεξάριστα και με αυτοπεποίθηση την απόλυτα δική της ταυτότητα, το «soundtrack της δικής της γενιάς», που χωράει επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής σκηνής, διαφορετικές κουλτούρες, τολμηρές μίξεις, αλλά και αναδρομή στα νεανικά και πιο πρόσφατα μελωδικά βιώματα της.



 

Αν δεν έχεις βιώσει ακόμα την εμπειρία του αγροτουρισμού, δεν ξέρεις τι χάνεις. Με μια ολιγοήμερη έστω διαμονή σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα έχει την ευκαιρία να απολαύσεις την Κύπρο και δη την κυπριακή ύπαιθρο στα καλύτερά της. Να κάνεις πεζοπορία, ιππασία, να δεις πάρκα με ζώα και πουλιά, να φτιάξεις χαλούμι και ψωμί με τις «μαστόρισσες», να πας στο περβόλι, να συναναστραφείς με παραδοσιακους τεχνίτες, να παρατηρήσεις τα πουλιά, να δεις τα αγρινά. Με ένα κλικ στο site της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού θα πάρεις μια γερή γεύση.



Αγροτουρισμός στον Αμπελικό στην Ποταμίτισσα

 

Το δεύτερο μέρος του 17ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκινάει το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, θα έχει διάρκεια μέχρι και τις Οκτωβρίου, ενώ το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμά του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τους Ψαραντώνη, Βάκια Σταύρου και Καφέ Μπαλκάν. Πληροφορίες 22894531-32.



Εμπειρία ζωής το live του Ψαραντώνη στην Αξιοθέα

 

Η Λευκωσία γέμισε με ωραία στέκια που περιμένουν να τ’ ανακαλύψεις. Το μπαράκι Λόλα είναι ένα απ’ αυτά, το Lost + Found επαναλειτούργησε, στην παλιά πόλη ήρθε το bar-restaurant Μουσών Bistrot Bar, ενώ και το παρεΐστικο στέκι The Boys είναι σίγουρα ένα από τα άρτι αφιχθέντα «places to be» της πρωτεύουσας.



Πάμε για γλυκά στο The Boys

 

Και να φανταστείς, αυτές είναι μερικές μόνο προτάσεις και μόνο για Σεπτέμβριο!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ